UPDATE Au fost audiaţi primii martori în dosarul Centrului Militar. Nicuşor Constantinescu, amendat pentru cererea de recuzare

0
0
Nicuşor Constantinescu, din nou la Tribunalul Constanţa.
Nicuşor Constantinescu, din nou la Tribunalul Constanţa.

Nicuşor Constantinescu a ajuns miercuri, 4 martie, din nou în faţa magistraţilor. Tribunalul Constanţa a judecat un nou termen în dosarul Centrului Militar Zonal.

Instanţa a continua miercuri cercetarea judecătoarească în ceea ce-l priveşte pe Nicuşor Constantinescu. La termenul de astăzi s-a trecut la audierea primilor martori din acest dosar, este vorba de trei angajaţi ai Centrului Militar.

Ei au prezentat greutăţile cu care s-a confruntat instituţia începând din 2009, după ce Consiliul Judeţean a sistat finanţarea Centrului Militar, spunând că mai multe bunuri au fost cumpărate cu banii lor, că au rămas fără pază şi au fost nevoiţi să o asigure singuri, având în vedere că în clădire se află armament, muniţie şi documente clasificate.

Nici telefoanele Centrului Militar nu au mai funcţionat pentru că nu fuseseră plătite, astfel că angajaţii au folosit telefoanele personale. Consiliul Judeţean a încercat prin două hotărâri să evacuze Centrului Militar din clădirea respectivă, urmând să mute acolo Arhivele Naţionale, filiala Constanţa, demers rămas fără rezultat.

În urmă cu o lună, la termenul precedent, Nicuşor Constantinescu a cerut recuzarea instanţei. Cererea sa a fost respinsă de către Tribunalul Constanţa. Totuşi, această decizie i-a adus din partea judecătoarei de caz o amendă de 5.000 de lei. Motivul îl constituie că cererea de recuzare a venit prea târziu, în opinia magistratului. Amenda poate fi contestată de către Nicuşor Constantinescu.

El nu mai este judecat sub control judiciar în acest dosar, ci în arest la domiciliu după ce DNA a cerut arestarea sa preventivă pentru că ar fi comis mai multe infracţiuni la începutul acestui an. În cele din urmă,Tribunalul a hotărât înlocuirea controlului judiciar cu arestul la domiciliu.

Conform DNA, în perioada 2009 – 27 noiembrie 2013, Nicuşor Daniel Constantinescu nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, neefectuând reparaţiile necesare la sediul acestuia şi a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a acestei instituţii.

De asemenea, a încercat de mai multe ori să evacueze instituţia din sediul pe care îl ocupa, fapte care au provocat vătămări ale drepturilor şi intereselor legale ale Ministerului Apărării Naţionale precum şi pagube acestei instituţii. Nicuşor Constantinescu este acuzat că prin aceste acţiuni a provocat un prejudiciu material patrimoniului Ministerului Apărării Naţionale în valoare de 67.211,32 lei.


Vă mai recomandăm:

Nicuşor Constantinescu, arestat la domiciliu în dosarul Centrului Militar. Decizia poate fi contestată

VIDEO UPDATE Nicuşor Constantinescu rămâne în arest la domiciliu. Pronunţarea în alt dosar, amânată pentru joi

Mai multe - Constanţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite