Transfer pentru pasagerii de pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu. După Constanţa, urmează Varna şi Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu din Constanţa

O nouă cursă va fi la dispoziţia pasagerilor de pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu. Microbuze de Constanţa vor prelua călătorii curselor aviatice pe ruta Constanţa - aeroport Mihail Kogălniceanu - Constanţa.

La 27 aprilie, odată cu lansarea noului orar de zbor de pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, pasagerii vor avea la dispoziţie şi serviciul de transfer aeroport. Acesta va funcţiona pe timpul orarului de zbor din anul 2017, la solicitarea celor care doresc să plece spre aeroport sau să revină în oraş, la Constanţa. 

Plecarea spre aeroport se face de la Gara Constanţa. O cursă dus sau întors va costa 30 lei, pentru distanţa de circa 30 kilometri (Gara Constanţa - aeroport). La cerere, microbuzele preiau călătorii de la domiciliu, contra sumei de 10 lei. 

Plecarea de la Gară se face cu 3 ore înainte de ora zborului, pentru ca pasagerii să fie prezenţi la aeroport, conform regulilor, cu 2 ore înainte de cursă, pentru efectuarea procedurilor de verificare şi îmbarcare. 

Firma care va efectua transportul este Direct Aeroport, a fostului secretar de stat din Turism Cristian Bărhălescu. 

„A fost singura la care am găsit deschidere“, a explicat Bogdan Artagea, directorul Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu din Constanţa (AIMKC). 

„Vrem să asigurăm acest serviciu care completează paleta turistică pe care o oferă Constanţa, viitor hub pentru destinaţii ca Delta Dunării sau chiar litoralul bulgăresc. Compania Blue Air ne-a solicitat deja acest serviciu şi spre Varna sau Delta Dunării“, a precizat Bărhălescu. Agenţia are sediul în incinta Casei de Cultură din Constanţa, pe Bulevardul Alexndru Lăpuşneanu nr. 1, iar locurile pot fi rezervate la telefonul non-stop 0737 503 503.  

Pentru cei care doresc să îşi lase maşina în parcarea aeroportului, staţionarea nu costă nimic, deocamdată. Parcarea are 150 locuri şi nu este amenajată cu sistem de taxare. „Intenţionăm să introducem acest sistem de taxare, cu barieră“, a declarat directorul AIMKC.

Din 27 aprilie, către Roma, Paris şi Milano vor fi curse cu o frecvenţă de două ori pe săptămână. Din mai se redeschide Bruxelles-ul, cu o cursă pe săptămână. Din iunie, Constanţa va fi legată de Iaşi şi Oradea cu o cursă săptămânală, iar de Timişoara şi de Cluj-Napoca - prin curse de două ori pe săptămână.

Luna iulie dublează numărul curselor spre Londra - vor fi 4 curse pe săptămână. Tot de 4 ori pe săptămână va fi şi cursa de Istanbul, care-şi păstrează ritmul.

Aeroportul din Kogălniceanu este sigur că programul de zbor va duce la creşterea semnificativă a numărului de pasageri. În primul trimestru din 2017, AIMK a înregistrat un total de 15.503 pasageri, cu 769 mişcăride aeronave (aterizări şi decolări) şi 185 tone de marfă. 

Zborurile interne vor dura, în medie, 40-45 de minute. Preţul unui bilet pe destinaţia internă pleacă de la 90 de lei.

„Preţurile încep de la 90 lei pe rute interne, avem un număr suficient de locuri, iar tariful include pe lângă transportul între Constanţa şi aceste rute un snack, care va fi un sandviş, băuturi răcoritoare oferite gratuit şi un bagaj până la 32 de kilograme care va putea fi înregistra gratuit“, a declarat Tudor Constantinescu, directorul comercial Blue Air. 

Iată orarul plecărilor şi sosirilor curselor aeriene de pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu: 

PLECĂRI

image

SOSIRI

image

Pe aceeaşi temă: 

Noile curse de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu încep de la finele lui aprilie

Noul orar al Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu pentru anul 2017

Curse noi pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu. Zboruri low-cost cu Blue Air spre Atena şi Larnaca

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite