Stadiul lucrărilor de reabilitare a malului surpat al Canalului Dunăre-Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Malul Canalului s-a prăbuşit la Cumpăna FOTO Călin Gavrilaş
Malul Canalului s-a prăbuşit la Cumpăna FOTO Călin Gavrilaş

Ministerul Transporturilor a dat undă verde continuării lucrărilor de reabilitare a malului stâng al Canalului Dunăre Marea Neagră.

La 3 aprilie s-a semnat la sediul Ministerului Transporturilor fila de buget pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a malului stâng al Canalului Dunăre Marea Neagră. Este vorba despre o primă tranşă a sumei necesare reabilitării, în valoare de 25 de milioane de lei (din cele 50 de milioane de lei în total).

Lucrările vor fi efectuate de către Administraţia Canalelor Navigabile şi vor fi demarate pe 6 aprilie 2020, conform unui comunicat de presă al Primăriei Cumpăna.

„În numele tuturor familiilor grav afectate de alunecările de teren, Administraţia Publică Locală Cumpăna mulţumeşte tuturor factorilor, de la nivel local şi naţional, pentru implicarea în rezolvarea acestei probleme. Edilul comunei, Mariana Gâju, afirmă că administraţia locală din Cumpăna va supraveghea, îndeaproape, lucrările de reabilitare, pentru ca acestea să se finalizeze cât mai curând cu putinţă, iar cele opt familii afectate să se reîntoarcă, în siguranţă, în căminul lor“, se arată în comunicatul de presă. 

Zeci de metri din strada Dunării, localitatea Cumpăna, situată pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră, s-au prăbuşit în câteva zile. Totul a început pe 1 mai 2019, când pe stradă a apărut o fisură. Apoi, a doua zi, porţiunea de drum a început să se prăbuşească sub ochii neputincioşi ai oamenilor.

Malul Canalului s-a prăbuşit la Cumpăna FOTO Călin Gavrilaş

Pe aceeaşi temă:

Case în pericol în apropierea Canalului Dunăre-Marea Neagră. „Pământul se scufundă”

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite