Sindicatul Europol, război total cu IPJ Constanța: „Orașul nu a avut Poliție Rutieră în stradă timp de două nopți“

0
Publicat:

Sindicaliștii din Poliție și-au anunțat intenția de a protesta timp de trei zile nemulțumiți de faptul că sunt puși să muncească în ture de 8 ore, așa că vor picheta sediul IPJ Constanța. 

Sediul IPJ Constanța Sursa Adevărul
Sediul IPJ Constanța Sursa Adevărul

Este declanșat un război al declarațiilor între IPJ Constanța și sindicatul Europol. După anunțul protestului, făcut miercuri, 22 noiembrie 2023, de sindicaliști și după dezvăluirea că, timp de două nopți, orașul nu a avut polițiști de la Biroul Rutier în misiune, IPJ Constanța a venit cu un punct de vedere în care îi asigura pe constănțeni că există suficienți polițiști în stradă, în misiune. 

„În perioada respectivă, a fost asigurat serviciul de poliție rutieră, pe schimbul 3, respectiv în intervalul orar 22.00 – 06.00, conform planificării, cu efective de poliție rutieră din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Constanța”, este punctul de vedere al IPJ Constanța.

În replică, Daniel Constantin Avasilcăi, președinte Europol Constanța, susține că în două nopți consecutive, la Biroul Rutier Constanța au fost planificați doi polițiști în schimbul 3, interval orar 22-06, dintre care unul este cercetat pentru accidentul din Mamaia cu autospecială dotată cu radar și i-a fost retras dreptul de a conduce autospeciale de poliție, iar al doilea se află încă în tutelă și nu are dreptul să conducă autospeciale de poliție și nici nu poate aplică sancțiuni, așa că cei doi nu au părăsit sediul Poliției Rutiere. 

Reprezentanții IPJ Constanța au mai precizat și faptul că, în municipiul Constanța, au acționat mai multe patrule de ordine publică, formate din polițiști care au și calitate de poliție rutieră și care au constatat contravenții și infracțiuni la regimul rutier, fiind totodată în măsură să intervină la evenimentele rutiere de pe raza de competență.

Fals, spun sindicaliștii care au explicat faptul că polițiștii de la Siguranța Publică nu pot testa conducătorii auto și nu sunt dotați cu aparate de măsurarea vitezei.

Liderul Europol Constanța, Constantin Daniel Avasilcăi, a explicat că s-a ajuns la această situație din cauză că, din decizia celor care conduc IPJ Constanța, polițiștii, și așa puțini, au fost planificați în ture de 8 ore, în loc de ture 12/24, 12/48, caz în care orașul Constanța, dar și stațiunea Mamaia ar fi fost acoperite de polițiști în misiune. Aceasta este de fapt, principala nemulțumire a lor, pentru care vor ieși în stradă. 

Primul protest este planificat pentru luni, 27 noiembrie 2023, în fața sediului IPJ Constanța și sunt așteptați peste 100 de polițiști din tot județul, dar și din Capitală, în frunte cu liderul Europol Cosmin Andreica. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite