Senatorii USL, umiliţi de un primar de comună: „Suntem la putere? Care putere? Că noi nu mai avem curaj să ieşim în faţa oamenilor!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mariana Gâju, primarul comunei constănţene Cumpăna, a fost aplaudată furtunos la prima întâlnire de lucru a senatorilor USL cu primarii dintr-un judeţ al ţării.

Un „moment istoric“ s-a petrecut marţi seara, în staţiunea Neptun, acolo unde a avut loc întâlnirea primarilor din judeţul Constanţa cu senatorii USL. Parlamentarii au fost aduşi în teritoriu de colegii lor din Constanţa, la ideea senatorului Nicolae Moga.

„Am vrut să aducem senatorii la primari, pentru a le facilita comunicarea şi pentru ca problemele comunităţilor locale să ajungă mai uşor la aleşii din parlament. Acestea vor putea fi promovate ca proiecte legislative“, a declarat iniţiatorul Moga.

Aproape 90 de demnitari - parlamentari şi miniştri USL - au participat la reuniunea de lucru. Ei au fost aduşi de la Bucureşti cu autocare închiriate de organizatori: senatorii USL Nicolae Moga, Puiu Haşotti, Mircea Banias şi Alexandru Mazăre.

Primul popas a fost făcut la Centrala Nuclear-Electrică de la Cernavodă, unde s-a discutat despre accelerarea construcţiei Reactoarelor 3 şi 4. La Neptun s-a ajuns în jurul orei 19, iar invitaţii au fost cazaţi la hotelul 2D, acolo unde au avut loc şi discuţiile.

Reticenţi la început, primarii constănţeni au dat glas nemulţumirilor şi problemelor cu care se confruntă în administrarea localităţilor. Cea mai vocală a fost primăriţa din Cumpăna, Mariana Gâju, care i-a făcut zob pe invitaţii de la Bucureşti.

„Ziceţi că acum suntem la putere?? Care putere?!? Că noi simţim că nu mai avem curaj să ieşim în faţa oamenilor!“, a strigat primăriţa USL, vicepreşedinte al Asociaţiei Comunelor din România. Ea a vorbit despre legi date strâmb, despre criterii inechitabile, despre promisiuni neonorate - pe scurt, despre guvernarea „pentru oameni“ pe care oamenii n-o simt. Primarii, dar şi senatorii au aplaudat-o furtunos pentru discurs.

Din întâlnirea care a durat două ore mai mult timp s-a pierdut cu introducerile şi prezentările. „Haideţi să discutăm totuşi probleme locale şi naţionale“, a spus ministrul Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici, singurul prezent din Guvern.

El a încercat să dea răspunsuri punctuale primarilor, dar organizatorii i-au îndemnat pe aleşii locali să continue discuţiile la masa festivă de după reuniune, la complexul Lacul Racilor din Olimp.

Întâlnirea de lucru continuă miercuri, 19 iunie, pentru senatori cu o vizită la Herghelia din Mangalia şi la perdelele forestiere de la Viişoara.

„Vom continua acest gen de întâlniri şi în alte judeţe“, au spus responsabilii caravanei.

Vă mai recomandăm

Neîncredere în senatorii USL. „Măcar de-ar băga ceva la cap. Să vedem ce fac când se întorc la Bucureşti“

Doamnele de fier ale judeţului Constanţa. Aflaţi poveştile celor patru primăriţe

Femei la putere şi iubirile lor: Mariana Gâju, Corina Martin, Ioana Purcărea şi Aurelia Lăpuşan

Megaîntrunire USL la Neptun. Miniştri şi senatori ai coaliţiei de guvernământ, la discuţii cu primarii Constanţei

Aproape sigur: Dobrogea va fi Regiunea nr. 9 a României. Liviu Dragnea: „Suntem foarte aproape de a convinge Comisia Europeană“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite