Şapte elevi din Constanţa, premiaţi de Guvern pentru media 10 la Evaluarea Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai mari note obţinute la Evaluarea Naţională
Cele mai mari note obţinute la Evaluarea Naţională

Şapte elevi din Constanţa care au obţinut nota maximă la Evaluarea Naţională vor fi premiaţi de Guvern cu suma de 2.000 de  lei.

Maria Alexandra Dumitriu, Ferda Memet, Claudiu-Mihai Popa şi Horia Băran, de la Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân”, Ioana Ilie, de la Şcoala ”Remus Opreanu”, Lia-Cristina Popescu, de la Şcoala ”Dimitrie Cantemir”, şi Sorina-Ioana Milea, de la Şcoala ”Gheorghe Ţiţeica” au obţinut note mari la examen.

Nu sunt singurele sume de bani care se acordă în judeţul Constanţa cu titlu de premiu pentru elevii care învaţă bine. Consiliul Judeţean Constanţa derulează de peste şase ani programul „Burse pentru elevii din mediul rural”.

Primii trei elevi la învăţătură din fiecare clasă de gimnaziu din şcolile din mediul rural, dar şi cei care ajung la un liceu la oraş şi care îşi menţin mediile generale peste 8 primesc un ajutor financiar. Cei care au obţinut premiul întâi primesc 150 de lei lunar, suma de 100 de lei cei care s-au clasat pe locul doi şi 50 de lei cei cu premiul trei.

Rezultatele la Evaluarea Naţională 2014 au fost făcute publice după rezolvarea contestaţiilor. După afişarea rezultatelor la Capacitate de vineri, elevii vor completa fişele de opţiuni pentru înscrierea a liceu.
Rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2014 sunt disponibile şi online, pe site-ul Ministerului Educaţiei, admitere.edu.ro, dar şi pe cele ale inspectoratelor şcolare din ţară, în 4 iulie.
Din 2014, media de la aceste teste naţionale va reprezenta 75% din media de admitere la liceu, iar 25% vor conta mediile din gimnaziu, faţă de 50%, anul trecut, de altfel singura noutate faţă de Capacitatea din 2013, ne-au declarat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Vă mai recomandăm:

ADMITERE LICEU 2014 Adevarul.ro îi arată copilului tău la ce liceu poate fi repartizat în funcţie de media de la Evaluarea Naţională

GRAFIC ADMITERE LICEU 2014 Care este cea mai populară specializare

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Lecţia video pentru proba de la Matematică

VIDEO EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Lecţia pentru proba scrisă la Română


 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite