Profesioniști CERONAV, specializați în căutare și salvare, voluntari în Turcia. „Orice ajutor este binevenit” VIDEO

0
Publicat:

Patru specialiști CERONAV - Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale - sunt alături de autoritățile din orașul Islahiyie (Turcia), unde 3.000 de persoane sunt dispărute.

Voluntari CERONAV în Turcia FOTO: Ovidiu Cupșa
Voluntari CERONAV în Turcia FOTO: Ovidiu Cupșa

Suntem la Islahiyie, un oraș cu peste 30.000 de locuitori. ADAF și voluntarii lucrează nonstop la degajarea dărâmăturilor. Am decis să ne alăturăm echipelor de căutare. Orice mic ajutor este binevenit în aceste momente, mai ales că sunt 3.000 de dispăruti”, spune Ovidiu Cupșa, director Ceronav și voluntar la Islahiyie.

De asemenea, CERONAV  a lansat un mesaj public prin care îi încurajează pe români să doneze sânge pentru victimele cutremurului din Turcia. 

Suntem alături de familiile victimelor acestei calamități care a lovit poporul turc și ne oferim întreaga disponibilitate de a acorda ajutor în aceste momente. Prin mobilizare și efort comun susținut putem sprijini împreună poporul turc aflat într-un moment de grea încercare. În acest sens, CERONAV face un apel pentru donarea de sânge”, transmite CERONAV.

Persoanele eligibile conform OMS 1193/2007, pot lua legătura la Constanța cu Virginia Nicolescu Ciupină, la numărul de telefon 0728.269.616, iar la Galați cu Bogdan Coman, la numărul de telefon 0723.306.061.

„Prin natura activității pe care o desfășoară, CERONAV a dezvoltat de-a lungul timpului o strânsă relație de colaborare cu Republica Turcia. La sfârșitul lunii mai, CERONAV a primit vizita Comitetului Maritim Turc. În aceste momente putem dovedi că suntem solidari cu poporul turc”, se mai arată în mesajul Centrului.

În toamna anului 2022, CERONAV a anunțat că a început realizarea a două proiecte: obiectivul de investiție „Corp învățământ - cazare și bazin de antrenamente” reprezintă un campus în suprafață de 5.063 de metri pătrați și obiectivul de investiții “Construire Poligon P.S.I. și simulator Helideck”, care reprezintă cel mai modern poligon PSI din Europa.

Noul campus CERONAV, care vizează optimizarea calității instruirii personalului din transporturi navale, va fi dotat cu echipamente specializate, de ultimă generaţie și va consta într-un corp de clădire pentru învățământ și cazare în regim de înălțime S+P+4E și a unui corp care cuprinde un nou bazin de antrenamente.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite