Magistraţii sălăjeni au protestat în tăcere pe scările instanţei. „Noi vom fi neputincioşi, iar victime vor fi cetăţenii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest al judecatorilor şi procurorilor sălăjeni FOTO Andreea Vilcovschi
Protest al judecatorilor şi procurorilor sălăjeni FOTO Andreea Vilcovschi

Aproximativ 40 de procurori şi judecători sălăjeni au protestat în tăcere, timp de aproximativ o jumătate de oră pe scările Tribunalului Sălaj.

Magistraţii sălăjeni s-au alăturat colegilor lor din alte judeţe în cadrul unei acţiuni de protest organizată luni, 18 decembrie, pe scările Tribunalului, prin care au vrut să tragă un semnal de alarmă asupra problemelor pe care le implica modificările legilor justiţiei.

Timp de o jumătate de oră, cei aproximativ 40 de procurori şi judecători au protestat în tăcere, cu robele pe braţe. "Vrem să tragem un semnal de alarmă asupra faptului că modificările produse la Codul Penal şi Codul de procedură penală vor afecta întreaga societate. Noi vom fi neputincioşi, iar victime vor fi cetăţenii. Dacă nu mai poţi prinde violatori, criminali şi tâlhari, pentru ce ne-am mai făcut procurori? Protestăm pentru siguranţa omului, pentru că aşa ceva - să dezincriminezi fapte, să nu poţi administra poze - nu s-a întâmplat nicăieri în lume", ne-a declarat Crin Bologa, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

protest magistrati salaj

În timp ce majoritatea cetăţenilor aflaţi în zonă au trecut nepăsători pe lângă grupul de protestatari, Alexe Crişan, un pensional zălăuan a venit special pentru a-i felicita şi a le mulţumi magistraţilor pentru gestul lor. "Am venit să susţin manifestul; ceea ce faceţi dumneavoastră acum va rămâne în istorie. Sunt mândru şi bucuros de reacţia voastră. Tăcerea spune mai mult decât vorbele. Mi-ar fi plăcut să ne adunăm mai mulţi cetăţeni, să le fim alături în acţiunea lor", le-a spus bărbatul.

Mai puteţi citi:

Magistraţii ies în stradă împotriva modificării Codurilor Penale. Cristi Danileţ: „Este o ruşine ceea ce se întâmplă. Suntem cu ochii pe voi!“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite