Primele detalii despre cazul asistentului- şef de la Spitalul Judeţean Constanţa, infectat cu coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţă SMURD Constanţa FOTO Călin Gavrilaş

Al 39-lea pacient testat pozitiv pentru coronavirus este un asistent şef al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Constanţa.

În seara zilei de miercuri, 11 martie, a fost confirmat cazul 39 de îmbolnăvire cu coronavirus.

Este vorba despre un bărbat de 52 de ani din Constanţa, care este angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Constanţa ca asistent şef la Secţia Medicală 2.

Acesta a declarat că nu a avut contact cu o persoană infectată şi nici nu a călătorit în această perioadă.

Conform oficialilor, bărbatul nu a plecat din România, dar a fost într-o excursie, la finalul lunii februarie în Piatra Neamţ. Se pare că asistentul şef a fost împreună cu fiica sa la o competiţie desfăşurată în acest oraş.

La întoarcere, a început să se simtă rău, iar din primele zile ale lunii martie a intrat în concediu medical. Fiica lui nu s-a îmbolnăvit pentru că doar adulţii contractează virusul, copiii doar îl transportă - după cum explică medicii. 

Bărbatul a revenit la Spitalul Judeţean pentru a-şi face câteva analize, moment în care a fost testat şi pentru coronavirus. Rezultatele au ieşit pozitive.

Conducerea Spitalului anunţă că va efectua igienizarea secţiei unde lucrează asistentul şef, testarea personalului medical care a intrat în contact cu acesta, dar nu se pune problema închiderii Spitalului Judeţean.

Pe aceeaşi temă:

Primul caz de coronavirus la Constanţa. Bărbatul testat pozitiv este asistent şef la Spitalul Judeţean

Mesajul unei românce din Italia: „Acei oameni gazaţi în Piaţa Victoriei sunt astăzi leproşii de la graniţă“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite