Operaţiile care nu sunt urgente, amânate la Spitalul Judeţean Ploieşti. Secţia ATI este „plină ochi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judetean Ploiesti
Spitalul Judetean Ploiesti

Medicii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, nevoiţi să amâne intervenţiile chirurgicale care nu sunt urgente. Toate paturile din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă a unităţii sanitare sunt ocupate de victime ale unor accidente rutiere sau de pacienţi cu diagnistice grave.

În plină criză provocată de coronavirus, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti anunţă că secţia ATI, adică acolo unde sunt internaţi pacienţii în stare critică, este ”plină ochi”. Marius Niculescu, managerul SJU Ploieşti a precizat că toate paturile de la ATI erau ocupate, marţi 10 martie 2020, motiv pentru care operaţiile care nu impun intervenţie imediată, sunt amânate.

”Secţia ATI este plină. Cazurile cronice programabile se mai amână. Noi acum suferim din această cauză, paturile de la Terapie sunt ocupate. Sunt 30 de paturi la Nord şi 28 de ventilatoare. E plin ochi”, a explicat managerul SJU Marius Niculescu, motivul amânării intervenţiilor chirurgicale care nu sunt urgente.

Explicaţia conducerii spitalului vine pe fondul unei panici create în spital, printre pacienţii internaţi, care sunt convinşi că intervenţiile chirurgicale sunt temporizate din cauza carantinei impusă de cirza coronavirusului. Marius Niculescu a negat ferm această informaţie. Oricum, pacienţii suspecţi de COVID 19 nu se internează la secţia de la Nord a Spitalului Judeţean din Ploieşti, ci sunt redirecţionaţi către secţia  de boli infecţioase ”Movila”.

Miercuri, 11 martie, ora 12.00, în Prahova nu exista nicio convirmare de coronavirus.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite