Primăria Constanța, bună de plată. Suma pe care trebuie să o achite familiei unui copil mușcat de 14 ori de un maidanez

0
Publicat:

Mușcat de 14 ori de un câine maidanez, un copil va primi despăgubiri. Familia minorului ar urma să încaseze banii, în urma deciziei definitive pronunțate de judecători. Astfel, Primăria Constanța este bună de plată.

Copilul a suferit 14 mușcături de câine FOTO Gheorghe Florin
Copilul a suferit 14 mușcături de câine FOTO Gheorghe Florin

Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au respins recursul făcut de municipalitate împotriva hotărârilor nefavorabile de la Judecătorie și Tribunalanunță hotnews.ro.

Judecătorii au decis că „Municipiul Constanţa prin Primar poartă răspunderea pentru neluarea măsurilor corespunzătoare în vederea capturării câinilor fără stăpân“.

Drept urmare, municipalitatea trebuie să plătească 20.000 de lei cu titlul de daune morale familiei copilului atacat de câine. Minorul a suferit 14 plăgi mușcate de câine, fiind atacat de patruped pe o alee din apropierea blocului în care locuiește.

În primă instanță, daune morale de 7.000 de lei

În primă instanță, Judecătoria Constanța stabilise daune morale de 7.000 de lei pentru victimă, bani care rumau să fie achitați de firma de ecarisaj, respectiv SC Green Life Recycling SRL.

Însă în apel, Tribunalul a decis că Primăria Constanța este bună de plată, pentru că „fapta ilicită a constat în neluarea tuturor măsurilor necesare în vederea capturării câinilor fără stăpân“.

În legătură cu cuantumul daunelor morale, judecătorii au precizat că „raportat la intensitatea suferinţelor fizice şi a prejudiciului de natură morală încercate de către apelantul reclamant, Tribunalul apreciază că se impune majorarea cuantumului daunelor morale la valoarea de 20.000 lei“. Decizia este definitivă, prin hotărârea Curții de Apel Constanța.

Câine agresiv, lăsat liber pe stradă. Pedeapsa primită de stăpân după ce animalul a mușcat o femeie

Proprietarul unui câine lăsat nesupravegheat, care a mușcat o femeie, în Ocna Mureș, județul Alba, a fost condamnat la închisoare cu amânarea aplicării pedepsei. Bărbatul nu a recunoscut fapta.

Incidentul a avut loc în 30 iunie 2021, iar o primă decizie în instanță a fost pronunțată pe 2 mai 2023. Femeia a declarat că a ieşit din scara blocului în care locuieşte, moment în care a fost atacată şi muşcată de câinele bărbatului care se plimba liber în locul public, deşi era cunoscut ca având un comportament agresiv.

De asemenea, victima a mai spus faptul că bărbatul obișnuiește să crească în apartamentul în care locuiește mai mulți câini maidanezi, care adesea provoacă disconfort celorlalți locatar. Proprietarul mai trebuie să plătească daune materiale victimei sale. În actul de sesizare s-a reţinut în fapt că, în calitate de proprietar al unui câine de talie medie, metis, bărbatul (C. M.) nu a luat măsurile legale în vederea prevenirii atacului canin, lăsându-și câinele – cunoscut cu probleme de agresivitate – liber, într-un loc public, respectiv pe Aleea Independenţei din Ocna Mureș, fără botniță și fără lesă.  

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite