Primăria Constanţa a plătit de 36 de ori mai mult, faţă de valoarea estimată, pentru un sistem de supraveghere video

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Arheologic din Constanţa                                                         FOTO: Călin Gavrilaş
Parcul Arheologic din Constanţa                                                         FOTO: Călin Gavrilaş

Constatarea prejudiciului, de 1,7 milioane de lei, aparţine inspectorilor Curţii de Conturi a României, care au verificat contabilitatea primăriei Constanţa.

Inspectorii Curţii de Conturi au efectuat în perioada mai-iulie 2019 un audit la primăria municipiului Constanţa. Din raportul întocmit la finalul controlului reiese că administraţia publică locală a înregistrat abateri de peste 6 milione de lei. O parte dintre acestea au fost remediate de angajaţii primăriei chiar în timpul verificărilor. 

În ceea ce priveşte Parcul Arheologic din Constanţa, Curtea de Conturi a sesizat că primăria a plătit „nelegal suma de 1.234.928 lei, la care se adaugă majorări penalizatoare de 531.019 lei, reprezentând echipament de supraveghere video achiziţionat la un preţ de 36,4 ori mai mare decât valoarea estimată în devizul general întocmit de proiectant”.

Cu privire la atribuirea şi derularea contractului de achiziţie publică lucrări aferente obiectivului de investiţii „reabilitarea şi amenajarea Parcului Arheologic”- Municipiul Constanţa, inspectorii Curţii de Conturi au constatat că la data efectuării unei inspecţii fizice (17 iunie 2019), „sistemul de supraveghere video a parcului arheologic nu era utilizabil, echipamentele fiind montate pe poziţii dar fără a fi activate şi funcţionale deşi în data de 04.06.2018 reprezentanţii entităţii au încheiat un Proces Verbal de Punere în Funcţiune a sistemului de supraveghere video.”

În raport este specificat faptul că sistemul video a fost pornit de reprezentanţii primăriei chiar în perioada efectuarii auditului.

În reabilitarea Parcului Arheologic, primăria a investit peste 15 milioane de lei din bugetul local după ce a pierdut banii ce proveneau dintr-o finanţare europeană. Lucrările au fost executate de asocierea Mobitom SA şi Pomacost SA.

Pe aceeaşi temă:

Adoptă un câine în numai 8 zile. „Sunt deparazitaţi, vaccinaţi şi sterilizaţi”

Manevrele unui funcţionar public. Jumătate de milion de euro, furaţi din banii statului 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite