Portul Tomis, sub asediul roboţilor subacvatici. Black Sea ROV International Competition, readus la Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concurs de roboţi subacvatici FOTO X-Projects
Concurs de roboţi subacvatici FOTO X-Projects

Cea de-a doua ediţie a Black Sea ROV International Competition a început marţi, 13 august, în Portul Tomis şi durează până vineri, 16 august.

Competiţia ROV (Remote Operated Vehicles – vehicule teleghidate) constă în realizarea unui robot care poate executa diferite misiuni subacvatice: inspecţie video, ocolirea de obstacole, colectarea de obiecte, mostre de nisip de pe fundul mării sau de vieţuitoare ale mării, găsirea de comoare, detectarea de mine.

Roboţii sunt deosebit de utili deoarece pot ajunge în locuri greu accesibile şi pot efectua acţiuni imposibile altor dispozitive.

Black Sea ROV International Competition este primul concurs de acest gen din România, la care participă echipe de liceeni, studenţi şi inventatori pasionaţi de robotică. Amănunte despre concurs găsiţi pe site-ul blacksearov.org şi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Competiţia este organizată de X-Projects, cea mai puternică echipă de robotică din ţară. X-Projects este condusă de un tânăr inventator constănţean, Theodor Milian, multiplu premiat pentru brevetele sale.

Concurs roboţi subacvatici la Marea Neagră

Zilele de 13 şi 14 august sunt dedicate pregătirii întrecerii de joi, 15 august. La 16 august, Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân va găzdui festivitatea de premiere.

Vă mai recomandăm

Premieră naţională! Concurs de roboţi subacvatici în Portul Tomis. Vor fi navomodele controlate prin Bluetooth! GALERIE FOTO

FOTO Ambiţia inventatorului Theodor Milian: să creeze cea mai tare echipă de robotică din ţară! Recrutări la XPROJECTS


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite