Poliţişti Antidrog arestaţi pentru tortură, după ce au supus la suplicii un procuror sub acoperire

0
0
Drogurile, riscante şi pentru investigatori FOTO Arhivă Adevărul
Drogurile, riscante şi pentru investigatori FOTO Arhivă Adevărul

Trei ofiţeri de la Crimă Organizată din Constanţa au fost arestaţi la Bucureşti pentru molestarea unui procuror. Poliţiştii au crezut că magistratul este un traficant de droguri, dar totul era un flagrant înscenat pentru poliţiştii de la Crimă Organizată.

Flagrantul a avut loc în ziua de 1 Mai, la Mamaia. Dragoş Emil Petcu, Bogdan Mircea Teodorescu şi Vlad Ştefan Zaharia sunt cei trei ofiţeri de la Crimă Organizată Constanţa care au intrat în legătură cu un traficant de droguri pe plaja din Mamaia. Acesta le-a propus să cumpere droguri, arătându-le un pliculeţ de droguri. Poliţiştii au spus că vor mai multă marfă şi l-au însoţit pe traficant în camera de hotel.

Numai că traficantul era la rândul lui investigator sub acoperire, procuror DNA Bucureşti. Procurorul i-a condus pe poliţişti în camera lui, unde ar fi avut drogurile. Acolo, el a spus că nu mai ştie unde le-a pus, ceea ce a stârnit enervarea poliţiştilor. Procurorul care juca rolul traficantului le-a propus chiar bani pentru a uita ce s-a întâmplat. Aceştia l-au luat la bătaie, nu înainte de a-l dezbrăca pentru a-l percheziţiona.

Ei au dus „traficantul“ la sediul Crimei Organizate, unde au continuat cercetarea. Procurorul a fost nevoit să-şi declare identitatea, iar dosarul a ajuns caz penal. Magistratul şi-a scos certificat medico-legal pentru traumatisme ce necesită 8 zile de îngrijiri medicale.

Înalta Curte a admis sâmbătă, 25 mai, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Magistraţii au dispus arestarea preventivă a celor 3 poliţişti pe o durată de 29 zile. Arestarea decurge din data de 25 mai până la 22 iunie inclusiv, pentru Bogdan Mircea Teodorescu şi Vlad Ştefan Zaharia, iar pentru Dragoş Emil Petcu - din 26 mai până la 23 iunie inclusiv. Ei sunt acuzaţi de tortură.

Mai multe - Constanţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite