Pericol: Constanţa, vulnerabilă la catastrofe naturale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În anul 2005 Constanţa a fost lovită de inundaţii
În anul 2005 Constanţa a fost lovită de inundaţii

Mâine, de Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor, „Adevărul“ Constanţa face bilanţul fenomenelor ce au devastat Dobrogea de-a lungul timpului: cutremure, inundaţii, furtuni, secetă. Suntem pregătiţi să le facem faţă?

În Dobrogea ne afectează atât cutremurele din Vrancea, cât şi din zona Şabla - Bulgaria. Aici sunt cele mai secetoase veri, bate vântul cel mai aspru, iar apele Dunării ameninţă atunci când plouă mult. Astăzi este Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. Dar sunt pregătite autorităţile să înfrunte catastrofele?

În cazul unor astfel de situaţii, la nivelul Prefecturiii se dă alarma, iar Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, din care fac parte toate instituţiile, se reuneşte pentru a stabili ce măsuri se iau.

„Constanţa este predispusă la tot felul de dezastre naturale, mai puţin avalanşe. În rest nu se poate spune despre niciunul că ne-ar putea ocoli. Ba mai mult de atât, avem şi o particularitate: putem fi afectaţi de poluarea marină, pericol care ne paşte de fiecare dată se petrece un naufragiu. Dar suntem pregătiţi să intervenim“, a declarat prefectul de Constanţa, Claudiu Palaz.

Autorităţile spun, însă, că în astfel de situaţii ajutorul voluntarilor este esenţial, pe lângă munca celor de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Citiţi care sunt catastrofele care au lovit Constanţa şi care este care poate rade judeţul de pe harta României în !

Ştampilă Constanţa
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite