Parchetul Judecătoriei Constanţa, despre procuroarea-şefă cu poze sexi: Nu sunt indicii c-a încălcat Codul deontologic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Facebook procuroarea Cristina Beatrice Pitrop
Sursa Facebook procuroarea Cristina Beatrice Pitrop

Procuroarea numită la conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, care a pozat sexi pe reţelele de socializare, este apreciată în continuare de instituţia sa. Parchetul a transmis că magistratul Cristina Beatrice Pitrop nu a avut vreun comportament neadecvat statutului său.

Pe contul de Facebook, procuroarea Cristina Beatrice Pitrop avea mai multe fotografii (selfie) postate public, în care apărea în ipostaze în care îşi etala atu-urile fizice. 

Apariţia lor în mass media, odată cu ştirea delegării din partea CSM la conducerea unei unităţi de parchet, a stârnit un val de comentarii. 

Ulterior, procuroarea şi-a închis contul de socializare.

De la 1 noiembrie 2021, Cristina Beatrice Pitrop ocupă prin delegare postul de procuror-şef adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Decizia a fost luată de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Delegarea în această funcţie începe cu data de 01.11.2021, până la ocuparea funcţiei prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. 

În răspunsul transmis în 9 noiembrie la solicitarea „Adevărul“, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, la conducerea căruia a ajuns procuroarea Pitrop, arată că aceasta nu are de ce să fie sancţionată în vreun fel pentru felul în care s-a afişat.

„La nivelul instituţiei noastre nu sunt indicii de încălcare a Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor de către doamna prim-procuror adjunct Pitrop Cristina Beatrice“. 

Răspuns Parchet Judecătorie Constanţa despre procuroarea sexi Cristina Beatrice Pitrop
procuror beatrice pitrop constanta foto FB Beatrice Pitrop

Sursa Facebook procuroarea Cristina Beatrice Pitrop

Colegii magistratului, membri ai Asociaţiei Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor, au transmis de asemenea, anterior, un mesaj de susţinere pentru colega lor: „În contextul comentariilor şi articolelor publicate de mai multe persoane din mass media cu privire la fotografiile şi contul de Facebook ale colegei noastre de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, AMASP, asociaţie profesională a procurorilor, subliniază că discursul ofensator şi analizarea calităţii profesionale a doamnei procuror prin raportare la aspectul fizic sunt necorespunzătoare unei atitudini jurnalistice oneste. Apreciem că interesul legitim al presei pentru cariera magistraţilor trebuie să vizeze aspectele academice şi performanţele profesionale ale acestora şi nu analiza modului în care magistratul se îmbracă sau pozele pe care acesta le postează pe contul său personal de Facebook. Insinuările cu caracter sexist şi formele de bullying virtual nu constituie, în niciun caz, o modalitate acceptabilă de dezbatere publică, iar caracterizarea unei persoane de sex feminin ca aptă sau inaptă să ocupe un post de management în funcţie de aspectul său fizic este în totală contradicţie cu respectul care trebuie arătat demnităţii umane şi egalităţii de gen.” 

Pe aceeaşi temă: 

Procuroare numită în post de conducere, apărată de colegi pentru fotografiile sexy de pe Facebook: Mass-media nu trebuie să analizeze pozele unui magistrat 

Educatoarea Sexy va afla azi dacă va fi eliberată

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite