Musulmanii consideră Dobrogea bună de manual pentru predat Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modelul de convieţuire etnică din Dobrogea este demn de manual, consideră musulmanii din ţara noastră. Afirmaţia a fost făcută de un imam, un preot musulman din Dobrogea.

Imamul Selcin Ali este preotul comunităţii musulmane din comuna Independenţa, aşezarea care încorporează satul Fântâna Mare, populat în întregime de musulmani. Cel mai vocal dintre preoţii musulmani ai României, Selcin Ali a vorbit despre atentatele de la Paris şi a declarat modelul de convieţuire etnică din Dobrogea ca fiind demn de manual.

„Omul este creaţia lui Dumnezeu, oricum s-ar numi El, iar viaţa omului este extrem de valoroasă. Privesc cu întristare la ceea ce se întâmplă în lume. Islamul este o religie a păcii, a toleranţei, a bunei convieţuiri, indiferent de religie, rasă sau limbă. Profetul Mohamed a avut grijă de oameni, sărmani, bătrâni, a avut oricând o vorbă bună sau o povaţă încurajatoare pentru toţi semenii, indiferent de religie, rasă sau limbă.

Religia noastră spune aşa: «Cine crede în Dumnezeu şi în Ziua de Apoi să facă bine vecinului» sau «Cine mângâie creştetul unui orfan păcatele lui vor fi iertate câte fire de păr are copilul». Ce fac acei terorişti nu se poate numi Islam, Islamul nu este un regim al terorii. Muftiul spunea că în Dobrogea se trăieşte Islamul tradiţional, curat, care ar trebui să fie model pentru toată Europa. Modelul Dobrogei ar trebui să fie manual de predare în toată Europa“, a spus imamul din Independenţa.

Preotul musulman a mărturisit că se roagă pentru sufletele victimelor şi pentru familiile îndoliate, pentru pace şi înţelepciune în aceste momente de restrişte.

image

Pe aceeaşi temă:

Atentate la Paris. Românul ucis în atacul terorist era nepotul marelui duhovnic ortodox Gheorghe Calciu-Dumitreasa

Imamul singurului sat musulman din România, reacţie la gestul unui creştin de a îngropa porci pe terenul marii moschei: „Mă voi ruga pentru tine, fratele meu“

Imamul satului musulman, despre românul care „a creştinat“ terenul moscheii: „Cum să nu-l iubesc pe fratele meu din Bucureşti? Este aproapele meu“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite