Mircea Băsescu, şantajat cu fapte compromiţătoare de ginerele lui Bercea Mondial pentru 280.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Băsescu, la botezul finuţei sale FOTO Arhivă Adevărul
Mircea Băsescu, la botezul finuţei sale FOTO Arhivă Adevărul

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa l-au reţinut pentru 24 de ore pe Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, pentru că l-ar fi şantajat pe fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, cerându-i 280.000 de euro. În cauză mai sunt cercetate două persoane, respectiv Izaura Anghel şi un minor, acuzate tot de şantaj.

Pe 26 mai 2014 şi 29 mai 2014, Constantin Marius, ginerele lui Bercea Mondial, l-a ameninţat pe fratele preşedintelui cu darea în vileag, prin intermediul mass-media, a unor fapte compromiţătoare pentru ele şi pentru membrii familiei lui, pentru pretinsa implicare în fapte de corupţie.

Ameninţările au fost exercitate de inculpat, recidivist, pentru a determina persoana vătămată să dea suma de 280.000 euro.

La data de 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a primit împreună cu celelalte două persoane suma de 10.000 euro de la persoana vătămată, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

Faţă de celelalte două persoane, inculpata Anghel Izaura şi un minor (17 ani) s-a luat măsura controlului judiciar, se mai arată în comunicatul DNA.

Inculpatului Constantin Marius i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală de inculpat şi acuzaţiile, conform Codului Penal şi urmează a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Constanţa.

Sediul firmei lui Mircea Băsescu din Agigea unde a avut loc fragrantul

Fabrica lui MIrcea Băsescu din Agigea

„Ne-a luat Mircea Băsescu 600.000 de euro“

Florin Anghel, fiul interlopului Bercea Mondial, a spus că i-a dat bani lui Mircea Băsescu să îl scoată pe el şi pe tatăl lui din închisoare, cei doi fiind arestaţi pentru tentativă de omor.

„Eu am cinci ani şi trei luni condamnare, tatăl meu are opt ani şi două luni. Nu eu am plătit ca să ieşim afară. Ne-a luat Mircea Băsescu 600.000 de euro. Şi din banii aştia 300.000 datoria şi 100.000 intermediarul care m-a dus la Mircea Băsescu“, a declarat fiul lui Bercea Mondial, potrivit unor înregistrări prezentate de Antena 3.

Doina Băsescu a spus că, în ciuda necazurilor pe care le au, nu îi pare rău că au botezat-o pe fetiţă. Întrebată dacă au primit bani pentru a-i scoate din închisoare pe Bercea Mondial şi pe fiul său, ea a răspuns: „Cred că au văzut prea multe filme“.

Avocatul lui MIrcea Băsescu, Adrian Gheorghiţă, spune că flagrantul a fost realizat la firma Fattoria Terrantica din zona liberă Agigea, unde se prelucrează carne de pui. Apărătorul precizează că au fost presiuni şi ameninţări şi, în urmă cu un an, Băsescu a mai făcut o plângere penală.

Cum a devenit Bercea Mondial cumătrul fratelui preşedintelui

Pe 23 februarie 2011, Mircea Băsescu a povestit pentru Adevărul cum a început relaţia sa de cumetrie cu interlopul oltean Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Naşul Băsescu a spus că l-a întrebat pe Bercea despre dosarele sale după câteva zile de la izbucnirea scandalului în presă. „Mi-a zis că are şapte dosare închise cu neînceperea urmăririi penale“, a spus Băsescu.

Mircea Băsescu a botezat şase fini şi nu ar mai refuza încă unul. Cel mai mare fin al fratelui preşedintelui are peste 40 de ani. „Nu regret că am botezat niciun copil şi, indiscutabil, voi boteza şi în viitor“, a afirmat Mircea Băsescu.

Printre ultimii fini se numără Doiniţa Renata, nepoata interlopului craiovean, Bercea Mondial. „Poartă numele soţiei mele, nu «Televizor» sau «Plasmă» cum se amuzau pe la televizor“, spune fratele preşedintelui Traian Băsescu. De oficiile de naşă s-a ocupat soţia lui, Doina Băsescu.

Creştinarea micuţei Doiniţa Renata, care poartă şi numele naşei de botez, a avut loc la Catedrala Navigatorilor din Constanţa, la 31 ianuarie 2010. Petrecerea a avut loc în aceeaşi seară, la restaurantul El Stefanino din staţiunea Eforie Nord. Invitaţi au fost doar apropiaţii, maximum 30 de persoane. Mircea şi Doina Băsescu au dansat cot la cot cu invitaţii. Petrecerea a durat maximum trei ore.

Marfă pentru marile branduri

Fattoria Terrantica este numele firmei lui Mircea Băsescu. Produsele se regăsesc pe piaţa internă şi externă. În ţară se vând la: Carrefour, Kaufland, Selgros Cash and Carry, Metro Cash and Carry, Aliment Murtfatlar, IKEA, Renault, Agroalim (Distribuitor). În străinătate se vând în: Marea Britanie, Belgia, Italia, Cehia, Slovacia, Ungaria. Branduri private care iau marfă de la Mircea Băsescu sunt: Metro Horeca Select, Findus, Spar, Eismann (Nestle).

Conform propriei prezentări, firma este situată strategic în Zona Liberă Agigea din Portul Constanţa, lângă terminalul de containere. Are o capacitate de 400 tone/lună, două linii de producţie şi una de tăiat, capacitate de depozitare de 440 paleţi, iar marfa poate fi livrată pe cale rutieră sau navală.

Firma Fattoria Terrantica avea în urmă cu peste un an peste 60 angajaţi, toţi români. Fabrica produce de la cordon bleu de pui, şniţel de pui până la snack-uri sau burgeri. Aici se prepară zilnic 26 de tone de pasăre pe zi.

Anterior afacerii cu pui, Mircea Băsescu a avut o fabrică de îngheţată. În urmă cu câţiva ani a preluat afacerea de la nişte investitori olandezi care s-au retras, iar denumirea firmei a fost schimbată din Plusfood în Fattoria Terrantica.

În luna februarie a acestui an, Fattoria Terrantica a solicitat intrarea în insolvenţă, iar Tribunalul Bucureşti a aprobat cererea. Firma este deţinută de Mircea Băsescu prin intermediul MB Consult Company şi a avut în 2012 o cifră de afaceri de 5,55 milioane lei şi pierderi de 2,1 milioane lei. Datoriile firmei însumau la finele anului 2012 circa 10,8 milioane lei, iar creanţele 1,4 milioane lei. Instanţa a numit ca administrator judiciar firma Prime Insolv Practice SPRL.

Utilajele şi produsele Fattoria Terrantica, firma lui Mircea Băsescu

Fabrică Mircea Băsescu

Vă mai recomandăm

Reacţii după reţinerea edilului Constanţei. Mircea Băsescu, despre Radu Mazăre: „E un circar“

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, a intervenit pe lângă Blejnar pentru a-l "ajuta pe un prieten"




 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite