Marinarii români de pe nava „Histria Ivory“ răpiţi de piraţi au fost eliberaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nava pe care se aflau marinarii FOTO SNC
Nava pe care se aflau marinarii FOTO SNC

Cei trei marinari răpiţi la data de 3 martie 2019, de pe o navă aflată în largul apelor statului Togo, au fost eliberaţi, informează Ministerul Afacerilor de Externe.

La 3 februarie 2019, nava „Histria Ivory“, cu o capacitate de 41.000 tdw, deţinută de magnatul constănţean Gheorghe Bosînceanu, navă care este sub pavilion Malta, a fost atacată de piraţi la 20 de mile depărtare de portul Lome din Republica Togo, în timp ce transporta mărfuri petrochimice către Liberia.

Conform MAE, cetăţenii români urmează să fie repatriaţi în zilele următoare, aceştia fiind asistaţi de Ambasada României la Abuja, Nigeria, pentru efectuarea formalităţilor necesare întoarcerii acestora, în siguranţă, în România.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Abuja, a monitorizat zilnic cazul şi a menţinut un contact permanent cu toate părţile implicate în derularea procedurilor pentru eliberare.

Menţinerea integrităţii fizice şi siguranţei cetăţenilor români şi identificarea mijloacelor necesare rezolvării în bune condiţii a situaţiei de criză au fost principalele preocupări ale autorităţilor române. Ministerul Afacerilor Externe adresează mulţumiri tuturor instituţiilor şi autorităţilor străine implicate în demersurile de eliberare a cetăţenilor români“, conform unui comunicat de presă. 

Vă mai recomandăm:

Cum au nimerit patru marinari români în noul pol al pirateriei - Africa de Vest - şi cine îi poate salva pe cei răpiţi

ConstanţaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite