Marinari străini veniţi pe o navă în Şantierul Naval Constanţa, confirmaţi cu coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portul Constanta
Portul Constanta

Cinci navigatori filipinezi şi trei tehnicieni bulgari au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 şi urmează să fie internaţi, anunţă Prefectura Constanţa.

La 10 august, nava SEAMASTER IV, cu pavilion Malta, a andocat în Şantierul Naval Constanţa, pentru lucrări de reparaţie. Două zile mai târziu, echipajul navei a fost testat COVID în întregime - 26 de membri, din Filipine. Rezultatele testelor au fost, fără excepţie, negative.

Pe 21 august, 7 dintre navigatori, au fost schimbaţi la navă de 7 conaţionali, iar 15 tehnicieni din Bulgaria au sosit în SNC pentru lucrări specifice de mentenanţă la nava SEAMASTER IV.

În data de 31 august, toţi cei 41 de cetăţeni străini (26 de membri ai echipajului, respectiv 15 tehnicieni), au fost testaţi pentru COVID-19. Un număr de 8 dintre aceştia (5 navigatori filipinezi şi 3 tehnicieni bulgari), au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 şi urmează să fie internaţi.

Ceilalţi 33 de oameni vor rămâne în carantină la bordul navei, cu menţiunea că se fac diligenţele necesare pentru ca 12 dintre ei (tehnicienii bulgari) să fie trimişi în ţara de origine pentru efectuarea perioadei de carantină. 

DSP Constanţa a demarat o anchetă epidemiologică pentru a determina dacă cei 33 de cetăţeni străini au intrat în contact şi cu alte persoane.

Pe aceeaşi temă: 

Doi gardieni de la Penitenciarul Poarta Albă au Covid-19. Două secţii cu deţinuţi au fost băgate în izolare 

O casieră de la Gara CFR a murit după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. Alte trei angajate sunt pozitive

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite