Mangalia a ieşit în stradă. Protest la adresa exploatării gazelor de şist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest la Mangalia pentru oprirea exploatării Chevron - gaze de şist FOTO Ediţia de Sud
Protest la Mangalia pentru oprirea exploatării Chevron - gaze de şist FOTO Ediţia de Sud

Aşa cum plănuiseră, locuitorii Mangaliei au ieşit duminică după-amiază să protesteze. Ei s-au raliat astfel manifestaţiilor anti exploatare din ţară. Ei sunt nemulţumiţi de începerea explorării gazelor de şist demarate de compania americană Chevron.

„Stop exploatării gazelor de şist!“, „Dobrogea nu-şi permite să-şi sacrifice locuitorii şi urmaşii pentru gazele de şist“, „România spune stop exploatării gazelor de şist“ au fost lozincile cu care oamenii Mangaliei au ieşit la protest.

Zona de sud a Dobrogei este vizată pentru exploatarea gazelor de şist. Echipele Chevron au sosit deja la Mangalia pentru prospectarea terenului. Localnicii au promis că vor ieşi în stradă în fiecare duminică, până la oprirea investiţiei.

Experţii angajaţi de Chevron sunt la faza de explorare seismică, o modalitate de analiză care presupune trimiterea de unde sonore la adâncime, acolo unde se află formaţiunile de interes, care ar putea conţine rezerve de ţiţei şi gaze naturale. Studiile geofizice sunt efectuate de Prospecţiuni SA, compania controlată de Ovidiu Tender.

Vă mai recomandăm

Chevron a început prospecţiunile pentru gaze de şist la Constanţa

EXCLUSIV Ce lucrări pregăteşte Chevron în sudul Dobrogei. Explicaţiile specialiştilor angajaţi de americani

INTERVIU VIDEO Thomas Holst, managerul Chevron România: „Suspendăm explorarea gazelor de şist, dar ne vom întoarce la Pungeşti“

Duminica protestelor. Constanţa iese la miting, se pregăteşte Mangalia

 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite