EXCLUSIV Ce lucrări pregăteşte Chevron în sudul Dobrogei. Explicaţiile specialiştilor angajaţi de americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de muncitori şi-au stabilit cartierul general la Venus. Trei hoteluri au fost închiriate pentru cel puţin jumătate de an, iar în parcări au apărut maşini de teren cu motoare puternice şi cauciucuri pe măsură. Prospecţiunile pentru gazele de şist sunt în plină desfăşurare, iar „Adevărul“ are amănuntele acestei operaţiuni

Înainte de exploatarea gazelor de şist există o fază de explorare, care implică şi prospecţiunile. Sudul Dobrogei este acum împânzit de oameni care se ocupă de aceste operaţiuni de suprafaţă.

Compania angajată de Chevron pentru prospecţiuni se numeşte simplu, Prospecţiuni SA. Firma a detaşat deja peste o sută de muncitori în zonă şi acum au început să angajeze şi localnici.

Reprezentantul Prospecţiuni SA, Mihai Mitroi a acceptat să discute cu echipa Adevărul despre operaţiunile care au loc în sudul litoralului, despre planurile companiei pentru următoarele luni şi despre desfăşurarea de forţe din judeţul Constanţa.

Deschiderea companiei a venit la doar o zi după aşa-numita "revoluţie de la Pungeşti", atunci când vasluienii s-au ridicat împotriva celor care au venit să monteze elementele unei prime sonde pentru gazele de şist.

Prospecţiunile de la Constanţa au început în zona satelor Plopeni şi General Scărişoreanu în urmă cu aproape două săptămâni. La vremea respectivă, pe câmpul dintre cele două sate au fost instalaţi sute de geofoni - senzori care măsoară undele seismice de mică intensitate folosite pentru depistarea rezervelor de gaze de şist. 

Mihai Mitroi, reprezentantul Prospecţiuni SA a venit cu explicaţii pentru nelămuririle localnicilor din zonă. Totodată vineri 18 octombrie va avea loc o vizită în zonele în care vor avea loc explorările din sudul judeţului Constanţa.

Discuţie despre Gazele de Şist din Dobrogea cu Mihai Mitroi, purtător de cuvânt Prospecţiuni SA

Gazprom ar putea pierde 1,4 miliarde de dolari anual dacă România şi-ar acoperi importurile din gaze de şist şi zăcămintele din Marea Neagră

Victor Ponta: „Vreau ca România, peste patru-cinci ani, să nu mai depindă de importurile de gaze”

Băsescu: Gazprom are tot interesul ca România să nu exploateze nici gazele din Marea Neagră, nici gazele de şist

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri