Liviu Mihaiu, după retragerea Regelui Mihai: „Nu vom mai putea avea speranţa că nedreptatea făcută cu pistolul rusesc pe masă, în 1947, va fi îndreptată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vestea că Regele Mihai se retrage din viaţa publică pentru că este grav bolnav l-a întristat pe Liviu Mihaiu, monarhist convins.

„Regele Mihai I, simbolul viu şi unic al patrimoniului monarhic european, singurul conducător în viaţă din cel de-al Doilea Război Mondial, liderul spiritual de facto al ţării este bolnav... Drept pentru care ne vom ruga pentru sănătatea Sa“, spune Liviu Mihaiu.

În altă ordine de idei, el crede că este şi va rămâne un păcat al nostru ceea ce s-a întâmplat ]n 1947. „Nu vom mai putea avea speranţa că nedreptatea istorică şi juridică, făcută cu pistolul rusesc pe masă în 1947, prin abdicarea forţată a Majestăţii Sale, va fi îndreptată“.

Anul 2015 nu este unul oarecare. Este anul când familia şi ţara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea statului modern şi a dinastiei. „Hotărârea de astăzi a Casei Regale este legitimă însă, în ordinea logicii Casei Regale, iar România, de aici încolo, va putea, pentru prima dată în istoria ţării, să aibă pe tron o Regină, pe Principesa Margareta“, completează Liviu Mihaiu.

Regele Mihai se retrage din viaţa publică, după ce a fost diagnosticat cu leucemie şi cancer, fiind supus unei intervenţii chirurgicale, a transmis Consiliul Regal. Casa regală va fi reprezentată în toate acţiunile publice de către fiica sa Margareta.

Iată mesajul integral publicat de Andrew Popper, Şeful Casei Majestăţii Sale Regelui.

„Consiliul Regal s-a întrunit în a cincea sesiune, marţi 1 şi miercuri 2 martie 2016, la cererea Majestăţii Sale Regelui, la Morges, în Elveţia.

Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestăţii Sale, care a fost supus recent unei operaţii chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicală sunt: “carcinom epidermoid metastazant” şi “leucemie cronică”.

Majestatea Sa urmează un tratament complex şi solicitant, care îl împiedică să apară în public, şi va petrece, de aici înainte, o perioadă de refacere“. 

Vă mai recomandăm:

Regele Mihai e bolnav de cancer şi se retrage din viaţa publică. Principesa Margareta preia atribuţiile regale

Tristeţe în comunitatea regaliştilor din Timişoara: „A fost un şoc vestea bolii Regelui Mihai, dar mai ales diagnosticul”

Regaliştii speră într-o minune care l-ar putea salva pe Regele Mihai: „Vestea este şocantă pentru toată lumea. Nu avem decât soluţia rugăciunii către Dumnezeu”

Apropiat al Regelui Mihai, din Vrancea: „Pe Margareta nu o văd ca pe un continuator al regelui, nici ca pe o personalitate capabilă să ia decizii“

Cum vede liderul regaliştilor din Maramureş retragerea Regelui Mihai din viaţa publică: „Nu se poate compara o activitate regală cu una princiară”

Reacţii politice la diagnosticul Regelui. Quintus: Viaţa mea a început cu o arestare pentru Rege. Blaga: Nu sunt monarhist, dar îi recunosc meritele

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite