Lista pentru rectoratul Universităţii Ovidius, deschisă oficial la 2 aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biroul de rector, ocupat deocamdată interimar FOTO S.I.
Biroul de rector, ocupat deocamdată interimar FOTO S.I.

A doua zi a lunii aprilie aduce deschiderea oficială a cursei pentru funcţia de rector al Universităţii Ovidius. Alegerile vor avea la data de 12 mai.

Conform deciziei Senatului Universităţii Ovidius, calendarul alegerilor pentru desemnarea noului rector are următoarele etape:
•    2 - 10 aprilie, înscrierea oficială a candidaţilor
•    11 aprilie - 9 mai, campania oficială de promovare a programelor manageriale
•    12 mai, alegeri pentru desemnarea unui nou rector

În cursa pentru rectorat şi-a anunţat oficial candidatura dr. Sorin Rugină, fostul director al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, coordonatorul Programului Judeţean HIV/SIDA. Dr. Rugină este profesor universitar doctor la Facultatea de Medicină, fiind unul dintre fondatorii instituţiei de învăţământ superior din Constanţa, după 1989.

Unul dintre iniţiatorii proiectului de candidatură a doctorului Rugină este profesorul universitar Mihai Gîrţu, cel care a fost cel mai puternic contracadidat al fostului rector ales Dănuţ Tiberius Epure.

Am declarat că voi susţine candidatul care mă va convinge că va aduce onoare şi linişte acestei universităţi.

Ei bine, cred că l-am găsit. Am mare încredere în integritatea, competenţa şi capacitatea profesorului Rugină de a uni într-un efort comun întreaga universitate“, a precizat profesorul Mihai Gîrţu.

Universitatea Ovidius din Constanţa a rămas fără rector ales, în urma unei anchete DNA Bucureşti, care a stabilit că admiterea la Facultatea de Farmacie se făcea pe şpagă. Rectorul Dănuţ Tiberius Epure, prorectorul Gabriela Stanciu şi complicii lor au fost trimişi în judecată pentru mită în formă continuată. Fostul rector Epure este după gratii.

Deocamdată, Universitatea Ovidius, cea mai mare instituţie de învăţământ superior din sud-estul ţării, este condusă interimar de prof.univ.dr. Ion Bordeianu, care însă şi-a anunţat retragerea din funcţie.

Vă mai recomandăm

Profesorul universitar doctor Sorin Rugină candidează la funcţia de rector al Universităţii Ovidius

Universitatea Ovidius va avea un nou rector în luna mai

Dănuţ Epure, rectorul prins cu şpagă, rămâne în cătuşe

Cum se negocia şpaga în biroul rectorului Dănuţ Epure de la Universitatea Ovidius

EXCLUSIV Profesorul Mihai Gîrţu: „Universitatea Ovidius este prizoniera unui grup de interese. Declinul continuă. Soluţia nu trebuie aşteptată din afara universităţii“

Universitarii au decis. Rectorul Universităţii Ovidius va fi ales tot prin vot secret

Prima condamnare în procesul şpăgii de la Universitatea Ovidius. Stere Tala, complicele rectorului Dănuţ Epure, condamnat la 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare

Decanii facultăţilor de la Ovidius rămân pe funcţii deocamdată. Unele specializări sunt la un pas de desfiinţare

Rectorul Dănuţ Epure, prorectorul Gabriela Stanciu şi complicii lor la şpagă, trimişi în judecată de DNA

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite