Liderul Sindicatului Europol s-a plimbat cu un „pachet cu droguri“ prin Portul Constanța. Cosmin Andreica a fost nestingherit în experimentul său VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca să demonstreze că Portul Constanta este un rai al infracționalității și că polițiștii sunt prea puțini că să își facă treaba, sindicaliștii Europol au plimbat și s-au pozat cu un presupus pachet cu droguri de mare risc în fața principalelor instituții de control din Portul Constanța. 

Cosmin Andreica, lider Europol, cu drogurile pe bord în Portul Constanța SURSA Europol
Cosmin Andreica, lider Europol, cu drogurile pe bord în Portul Constanța SURSA Europol

Experimentul a fost realizat de Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol, împreună cu un coleg.

Andreica a postat pe pagina de Facebook Sindicatul Europol frânturi din această inițiativă, cu precizarea că vă dezvălui ulterior întreagă filmare, realizată în Portul Constanta, obiectiv strategic de importanță națională al României. 

„Cum poți cumpăra un kilogram de cocaină în cel mai bine <păzit> port din Europa”, a scris acesta, alaturi de pozele doveditoare. 

Operațiunea a constat în a introduce în port un pachet înfășurat în bandă adezivă, pe care l-a așezat la vedere, pe bordul mașinii. Paznicul i-a cerut doar să plătească taxa de acces și l-a lăsat să intre, fără nicio altă verificare suplimentară sau fară macar să întrebe ce se afla în coletul de pe bord. 

Ulterior Andreica a făcut fotografii cu pachetul care arăta exact ca unul de droguri pe un cheu din port, în fata Poliției Port, în fața Vămii, dar și a altor instituții timp în care niciun polițist nu a venit să îl ia întrebări. 

În aceste condiții, Andreica a conchis că Portul Constanta are grave vulnerabilități din punctul de vedere al securității și că exista interese, de la nivel înalt, că lucrurile să stea astfel. 

„Portul Constanța, cel mai vânat obiectiv al politicienilor, este păzit de o singură patrulă de poliție care ar trebui: să acopere 5 hectare de port, să monitorizeze 13 porți de acces în port, să monitorizeze un flux de intrări în port de aproximativ 10.000 de persoane și auto în 24 de ore. Oare care este interesul guvernanților să aibă polițiști puțini, prost plătiți și fără logistică?! Oare câți bani se fac din ilegalități în portul Constanța?”, a argumentat Andreica. 

Sindicaliștii îl acuză pentru această situație pe chestorul Bogdan Despescu, secretar de strat în Ministerul Afacerilor Interne, anterior fost inspector șef al IPJ Constanța. 

„Oare pe perioada în care Despescu a avut sub control Portul Constanța, de ce nu a inițiat nicio modificare structurală pentru a suplimenta numărul de funcții la structurile care acționează pe raza portului, în condițiile în care portul este obiectiv strategic, pe unde intră peste 99% din marfă provenită din Asia, America?”, a precizat sindicalistul. 

Reacția IGPR

Înainte că filmarea să fie făcută publică, Inspectoratul General al Poliției Române a venit cu un punct de vedere, în care a caracterizat spusele sindicalistului drept tendențioase. 

„Poliția Română nu a avut și nu are atribuții de pază, cu excepția propriilor sedii. În Portul Constanța, paza este asigurată de o firmă specializată”, este punctul de vedere al IGPR.

Conducerea Poliției Române a mai specificat și că sunt peste 100 de posturi de polițiști în Port, din care 82% sunt ocupate: Serviciul de Poliție Transporturi Maritime, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime. 

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, a declarat la Digi 24 că în prezent se fac verificări în legătură cu situația creată în urma experimentului liderului Europol. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite