Lagăr de animale într-un sat din Dobrogea. Peste 150 câini şi pisici, ţinuţi în condiţii mizere VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câini maltrataţi în Adăpostul Spike-Refugiul animalelor Sursa Claudiu Nicolae
Câini maltrataţi în Adăpostul Spike-Refugiul animalelor Sursa Claudiu Nicolae

Poliţia a descins în dimineaţa de joi, 3 iunie, într-un spaţiu impropriu în care sunt ţinute animale, în satul General Scărişoareanu, comuna Amzacea, judeţul Constanţa. Oamenii legii au fost alertaţi, nu pentru prima oară, de condiţiile mizerabile în care trăiesc peste 150 câini şi pisici.

Doina Leşeschi şi soţul ei au strâns la gospodăria lor din satul General Scărişoreanu mai mulţi câini şi pisici pe care spun că-i îngrijesc.

În fapt, animalele sunt într-o stare deplorabilă: mor de foame, hălăduiesc pe câmp şi prin sat, fără să primească hrană sau atenţia necesară - spaţii corespunzătoare, tratamente medicale, deparazitare, castrare, cipare etc. 

„Acolo este un lagăr“, au spus îngroziţi veterinarii care au mers în aprilie la curtea Spike, să vadă ce se întâmplă cu animalele. 

Donaţii pentru animalele care mor de foame

Iubitorii animalelor o au de mult în vizor pe Leşeschi, care şi-a denumit ocupaţia ca fiind „Asociaţia Spike-Refugiul Animalelor“. Practic, în numele acestui adăpost particular, femeia cere donaţii şi ajutoare pentru animalele din ogradă. 

Atenţi, iubitorii de animale au sesizat, însă, care este situaţia de fapt. Ei postează mesaje pe toate canalele de comunicare, informând opinia publică despre dezastrul de la Spike.

Joi, activişti ONG pentru drepturile animalelor (de la Negri's Place Dog Rescue, Asociaţia Noroc, Asociaţia Ozzy House, Save The Dogs Cernavodă), împreună cu medici veterinari şi poliţişti, au mers la Spike să salveze câinii şi pisicile suferinde. 

Erau peste 150 animale (100 câini şi 50 pisici), găsite murdare, flămânde, fără blană, cu ghearele smulse, închişi claie peste grămadă în cuşti prea mici pentru numărul animalelor băgate acolo sau lăsaţi prin curtea familiei sau pe câmp. 

Imaginile sunt, într-adevăr, greu de privit. 

Câini maltrataţi în Adăpostul Spike-Refugiul animalelor - satul General Scărişoreanu - comuna Amzacea - Constanţa Sursa Claudiu Nicolae
Câini maltrataţi în Adăpostul Spike-Refugiul animalelor - satul General Scărişoreanu - comuna Amzacea - Constanţa Sursa Claudiu Nicolae

Sursa Claudiu Nicolae

La mijlocul lui aprilie a mai fost o astfel de verificare acasă la familia Leşeschi, dar atunci poliţiştii doar s-au mărginit în a constata şi a evalua situaţia de la faţa locului. Şi atunci, ca acum, cuplul Leşeschi s-a împotrivit acţiunii de control, dar de data aceasta, a existat un ordin de ridicare a animalelor, care a şi fost pus în aplicare. 

„Astăzi, 3 iunie a.c., poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului Ordine Publică şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au desfăşurat o percheziţie domiciliară la adresa unor persoane despre care există informaţii că ar deţine un adăpost improvizat pentru animale, în comuna Amzacea din judeţul Constanţa. 

În cadrul acţiunii, medicii veterinari au evaluat starea de sănătate a animalelor, rezultând faptul că acestea sunt ţinute în condiţii improprii. 

Poliţiştii constănţeni au emis un ordin de plasare a animalelor în adăposturi specializate, urmând ca aproximativ 150 de câini şi pisici să fie evaluate“, a transmis Poliţia Constanţa. 

Poliţia Constanţa a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de schingiuirea şi maltratarea animalelor. 

„Asociaţia Spike există de 20 ani. Niciodată nu au avut ţarcuri, cuşti, câini castraţi sau trataţi. Mâncarea mereu a fost la limită sau deloc, practic este o luptă pentru supravieţuire între câini. Toţi câinii sunt bolnavi şi cei mai multi au râie, demodex, tumori sticker (fiind un adevărat focar de infecţie, ce poate afecta inclusiv comunitatea). Din păcate, daca asociaţia Spike nu este dizolvată sau nu se iau măsuri drastice, "povestea" se va repeta“, spune echipa de salvare a animalelor care a făcut plângeri la Poliţie la adresa lui Spike. 

   

Pe aceeaşi temă: 

Animals International: Vapoarele cu animale vii, blocate în zona Canalului Suez, trebuie să revină în România 

Ce s-a întâmplat cu caii chinuiţi, găsiţi pe un câmp din Techirghiol

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite