Inspectorul ANAF-Antifraudă, acuzat de luare de mită, şi-a recunoscut vina. Ce pedeapsă riscă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva
FOTO: Arhiva

Cercetat pentru luare de mită şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, un inspector de la ANAF-Antifraudă şi-a recunoscut vina în faţa procurorilor DNA.

Dumitru-Daniel Tala, inspector ANAF la Direcţia Regională Antifraudă 2 Constanţa, a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DNA Constanţa. Conform anchetatorilor, inspectorul este acuzat de luare de mită şi de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

„În cursul lunii ianuarie 2019, inculpatul Tala Dumitru-Daniel, în calitatea menţionată mai sus, beneficiind de ajutorul Izet Diamir, i-a transmis unui om de afaceri (martor în cauză) că două dintre societăţile administrate în fapt de acesta vor fi vizate de un control al A.N.A.F. şi i-a comunicat data la care va avea loc, precum şi obiectul controlului. În acelaşi context, inspectorul i-a mai spus martorului că îl poate ajuta să nu fie sancţionat la terminarea controalelor, lucru cu care acesta a fost de acord, după mai multe negocieri”, se arată în acordul de recunoaştere a vinovăţiei.

Foloasele necuvenite, pretinse de inspectorul antifraudă, nu au fost evidenţiate în mod concret, doar că valoarea acestora urma să se stabilească la sfârşitul verificărilor, în funcţie de gravitatea problemelor descoperite. Anterior, cei doi inculpaţi au convenit asupra sumei de 5.000 euro, ce urma să îi fie solicitată omului de afaceri.

Celălalt inculpat în dosar, Diamir Izet, a semnat şi el un acord de recunoaştere a vinovăţiei, fiind acuzat de complicitate la luare de mită.

În acordurile semnate sunt prevăzute pedepsele pentru cei doi: 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi, respectiv, 2 ani şi 9 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Dosarele de urmărire penală privind pe inculpaţii Tala Dumitru-Daniel şi Izet Diamir împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Constanţa.

Pe aceeaşi temă:

Inspector ANAF Antifraudă, urmărit penal pentru luare de mită

Preot, reprezentant al Arhiepiscopiei Tomisului, trimis în judecată de DNA. Este acuzat de fraudarea fondurilor europene

Lista terenurilor furate de Mazăre şi de complicii săi. Ce trebuie să recupereze ministerul lui Orlando Teodorovici


 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite