Înfrăţirea Constanţei cu Chişinăul, anulată în ultimul moment. „Reanalizăm oportunitatea demersului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cazinoul din Constanţa
Cazinoul din Constanţa

Semnarea acordului de înfrăţire dintre municipiul Constanţa şi municipiul Chişinău trebuia să aibă loc marţi, 12 aprilie. După ce în spaţiul public au apărut voci ce semnalau orientarea pro-rusă a primarului Ion Ceban, administraţia constănţeană a anulat evenimentul.

Marţi, 12 aprilie, la ora 12.00, era programată ceremonia de semnare a Acordului de Înfrăţire dintre municipiul Constanţa, România şi municipiul Chişinău, Republica Moldova de către Vergil Chiţac (Constanţa) şi primarul general Ion Ceban (Chişinău).

Anunţul făcut de Primăria Constanţa a stârnit în spaţiul public mai multe comentarii referitoare la simpatiile pro-ruse ale primarului din Chişinău. 

Ion Ceban a făcut parte din Partidul Comuniştilor (PCRM) a lui Vladimir Voronin, apoi a trecut în Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) condus de Igor Dodon, pentru ca la finalul lui 2021 să înfiinţeze Mişcarea de Alternativă Naţională (MAN).

Primăria Constanţa a revenit cu un comunicat prin care anunţă că a anulat evenimentul şi reanalizează dacă acest document se mai semnează. 

„Având în vedere atribuirea, în spaţiul public, a unei semnificaţii politice preconizatei semnări, precum şi pentru a evita utilizarea în sens politic a acestui eveniment, decidem anularea evenimentului respectiv şi reanalizarea oportunităţii demersului de semnare a documentului menţionat”, transmite administraţia constănţeană. 

Primăria Constanţa susţine că acordă întregul sprijin pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Municipiul Chişinău, capitala Republicii Moldova, ar fi fost al doilea oraş din Republica Moldova care încheia cu municipiul Constanţa un acord de înfrăţire, după ce, la 8 octombrie 2021, a avut loc, tot la Constanţa, semnarea Acordului de Înfrăţire între municipiile Constanţa şi Cahul.

Vă recomandăm şi: 

Ministrul Grindeanu, la întâlnirea cu oficiali SUA: „Portul Constanţa, cel mai important port la Marea Neagră”

Cărţile pe baza cărora ÎPS Teodosie a primit „Steaua României” de la Ion Iliescu, în atenţia procurorilor. Ierarhul: „Este un denunţ calomnios”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite