Ministrul Grindeanu, la întâlnirea cu oficiali SUA: „Portul Constanţa, cel mai important port la Marea Neagră”

0
0
Portul Constanţa sursa FB/Sorin Grindeanu
Portul Constanţa sursa FB/Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a vorbit cu oficialii americani despre proiectul căii ferate care să lege Portul Constanţa de Portul Gdansk (Polonia).

Ministrul Sorin Grindeanu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, au avut o întâlnire cu delegaţia americană condusă de Kevin McCarthy, liderul minorităţii Republicane din Camera Reprezentanţilor. Oficialii au abordat teme diverse, printre care şi fluxul de mărfuri care tranzitează porturile româneşti.

„Portul Constanţa a devenit cel mai important port la Marea Neagră. Fluxul de mărfuri transportate a crescut constant de la declanşarea conflictului din Ucraina iar România are şansă de a valorifica inclusiv potenţialul feroviar al portului”, spune ministrul Grindeanu într-o postare pe pagina de Facebook.

Ministrul Transporturilor a vorbit despre cooperarea cu partea americană pentru implementarea proiectelor prioritare de infrastructură, de interes comun şi de importanţă strategică, în special Rail2Sea (calea ferată între Portul Constanţa şi portul polonez Gdansk) şi Via Carpathia.

„Foarte important pentru România este să avanseze implementarea Rail2Sea şi Via Carpathia, cu implicarea financiară a SUA, inclusiv ca şi contrapondere la încercările Rusiei şi Chinei de a-şi spori influenţa politică şi economică prin investiţii în infrastructura critică”, adaugă Grindeanu.

Vă recomandăm şi: 

Cărţile pe baza cărora ÎPS Teodosie a primit „Steaua României” de la Ion Iliescu, în atenţia procurorilor. Ierarhul: „Este un denunţ calomnios”

Hagi, un fotbalist uriaş, dar un antrenor mereu supărat: Istoricul şi motivele ieşirilor sale nervoase

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri