Elev din Constanţa, depistat cu temperatură mai mare de 37,3 grade C la Evaluarea Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni, 15 iunie, a avut loc proba scrisă la Limba şi literatura română la examenul de Evaluare Naţională. Un elev din Constanţa a fost depistat cu temperatără de peste 37,3 grade.

UPDATE: ISJ Contanţa a transmis că „la proba scrisă de Limbă şi literatură română au fost prezenţi 5859 de candidaţi, iar 112 nu s-au prezentat la examen. Un candidat de la Şcoala Gimnazială nr. 29 Mihai Viteazul Constanţa a avut temperatura peste maximul admis. De asemenea, doi candidaţi de la  Şcoala Gimnazială nr. 1 Castelu, respectiv Şcoala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian, se află în izolare, la domiciliu. Cei trei elevi vor susţine examenul în etapa specială din data de 29 iunie. Nu s-au înregistrat alte incidente.”

Un absolvent al clasei a 8-a, din municipiul Constanţa, s-a prezentat luni, 15 iunie, la prima probă a examenului de Evaluare Naţională cu o temperatură mai mare decât cea admisă. Elevul nu a putut susţine proba.

Conform reglementărilor oficiale, în zilele probelor de examen, la intrarea în centrul de examen/unitatea de învăţământ, cadrele medicale vor efectua triajul epidemiologic al elevilor astfel:

- Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact, temperatură ce nu trebuie să depăşească 37.3 ̊C. În cazul în care temperatura înregistrată depăşeşte maximul admis, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute;

- Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact se va realiza la umbră;

- Observarea clinică a simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată).

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a transmis că va reveni cu mai multe date referitoare la acest caz.

Examenul de Evaluare Naţională a început luni, 15 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, iar miercuri, 17 iunie, se desfăşoară proba la Matematică. Pentru proba de limba maternă nu s-a înscris niciun candidat. 

Probele pentru examenele naţionale încep la ora 9:00 şi se vor desfăşura în 121 de centre de examen din judeţ. 

Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 22 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). 

Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. 

Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 27 iunie.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Profesorul Octavian Unc contestă data fixată pentru alegerea rectorului la Universitatea „Ovidius”

Evaluare Naţională Constanţa. Măsuri fără precedent în spaţiile de examinare

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite