Hotelul din Venus în piscina căruia s-a înecat un copil de 5 ani, amendat cu 20.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hotelul din staţiunea Venus în piscina căruia s-a înecat un copil de cinci ani a fost amendat cu 20.000 de lei de Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT), întrucât persoana desemnată să supravegheze piscina nu avea certificat de salvamar, scrie Mediafax.

Reprezentanţii Autorităţii au făcut un control la hotelul respectiv, stabilind că unitatea avea o persoană desemnată cu supravegherea piscinei şi acordarea primului ajutor, dar că aceasta nu avea certificatul de salvamar, aşa cum prevede legea. Din acest motiv, hotelul a fost sancţionat cu 20.000 de lei.

Mirela Matichescu a precizat că, în rest, unitatea respecta toate prevederile legale, având panou de avertizare la piscină şi având afişat şi programul de funcţionare al acesteia.

Un copil de cinci ani a murit, miercuri seară, după ce a căzut în piscina unui hotel din staţiunea Venus.

Piscina hotelului de 4 stele (fost „Felicia“) este supravegheată, în intervalul orar 8.00-18.00, de un angajat. Hotelul este deţinut de firma IPSAR SA, înfiinţată în 1991, cu sediul în Valenii de munte, judeţul Prahova.

Cadavrul a fost depus la Morga Mangalia pentru necropsie. Cercetările sunt continuate de către poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Tot miercuri, 3 copii au intrat în mare la Neptun împreună cu unchiul lor, dar valurile agitate i-au pus în pericol pe cei mici. Unchiul lor a sărit să-i salveze, dar a sfârşit înecat.

Citiţi şi:

Copilul lui Radu Cocoş, patronul Oenoterra Dealu Mare şi fost acţionar Angelli, a murit înecat în piscina vilei din Eforie a familiei sale

La un hotel din Delta Dunării: Copilul unei familii de turişti a murit înecat în piscină

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite