Harta fricii. Crimele abominale care s-au petrecut în judeţul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Criminalişti, la locul unei crime FOTO Adevărul
Criminalişti, la locul unei crime FOTO Adevărul

Oamenii legii spun că nu există zone în Constanţa unde criminalitatea să fie mai ridicată decât în altele. Dobrogea însă, s-a remarcat, de departe, ca fiind locul unde s-au petrecut cele mai abominabile crime.

Subcomisarul de Poliţie Carmen Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa, precizează faptul că fenomenul criminalităţii este dinamic, iar în statistici nu se înregistrează zone unde sunt mai mulţ hoţi sau violatori. „Nu putem spune că într-un cartier sunt mai mulţi infractori decât în altul“, precizează subcomisarul de Poliţie.

În Constanţa, au avut loc, de-a lungul timpului, crime care i-au îngrozit până şi pe anchetatori.

Şi-a omorât fosta soţie

La începutul anului, o femeie din Constanţa a fost ucisă cu sânge rece de către fostul soţ. Simona Muşat a primit 11 lovituri de cuţit din partea fostului soţ Petrică Ciuciuleacă. Individul şi-a anunţat apoi crima la 112.
Cei doi s-au despărţit în urmă cu doar un an din cauza acceselor de furie ale bărbatului. Chiar şi aşa, individul nu a încetat să o agreseze cu fiecare ocazie pe care o avea.
 
Petrică Ciuciuleacă nu a reuşit să treacă peste ideea că soţia sa îşi vede de viaţa ei. Bărbatul, care lucrează ca electrician în Şantierul Naval Constanţa, a mai fost reclamat de fosta soţie la poliţie.

Crima de la Cernavodă

În urmă cu patru ani, pe malul Dunării, la Cernavodă, Bogdan Mitu şi-a târât soţia, Gabriela Mitu, pe malul Dunării, apoi a luat-o în braţe şi s-a aruncat cu ea în apă. Martorii care au fost de faţă la oribila scenă au sunat imediat la 112, însă poliţiştii şi medicii nu i-au mai putut salva pe cei doi soţi.

Omorul urmat de sinucidere era doar deznodământul unui dublu asasinat, comis cu câteva ore mai devreme. Victime erau soţii Elena şi Petru Garoafă, părinţii adoptivi ai Gabrielei, fuseseră ucişi cu zeci de lovituri de cuţit de Giani Deli-Iorga, prietenul cel mai bun al lui Bogdan. Cadavrele măcelărite ale celor doi au fost găsite noaptea târziu. Pentru faptele sale, Giani Deli-Iorga şi-a primit pedeapsa: 27 de ani de închisoare, fără posibilitatea de a fi eliberat condiţionat.

Băhăian, autorul moral al mai multor crime



Un alt şir de crime l-a avut ca autor moral pe Sergiu Băhăian, fost patron al clubului Gloria Buzău. El a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor şi instigare la omor, în timp ce acoliţii săi au primit fiecare pedepse cuprinse între opt şi zece ani de închisoare, pentru înşelăciune.
Procurorii au stabilit ca locotenenţii lui Băhăian, Valentin Slepac şi Nicolae Mirşu, l-au ucis pe Lucian Cernat aruncându-l în Dunare de pe podul rutier care traversează bratul Dunarea Veche, după ce l-au obligat sa bea alcool.

Lucian Cernat a fost ucis în anul 2006, fiind aruncat în Dunăre de pe podul de la Cernavodă, dupa ce a fost sedat si adus in stare de ebrietate. Emil Leonte a fost omorât în anul 2008, cu mai multe lovituri de ciocan în cap, cadavrul acestuia fiind aruncat în Canalul Dunăre-Marea Neagră. Ionel Ulezu a fost omorât tot în anul 2008, fiind îngropat de viu după ce fost sedat şi adus în stare de ebrietate. Cadavrul a fost găsit într-o curte din satul Măgura, într-o groapă sub o placă de beton deasupra căreia era construit un WC. Petrică Captalan a fost omorât în 2008, după ce a fost lovit în cap cu o bâtă şi îngropat într-o groapă, de un metru adâncime, deasupra cadavrului fiind pusă o placă din beton.

Frumoasa Lara, omorâtă de frate

image



În primăvara lui 2012, Lara Şaban a fost ucisă de fratele său Ghiunal Şaban şi de prietenul lor din copilărie George Davidescu, într-un apartament de pe strada Mihail Kogălniceanu.
Gilberto ştia că Lara venise în România cu o sumă mare de bani, necesară cumpărării unui apartament. Dar nu ştia că Lara cumpărase un seif în care îşi pusese banii de tranzacţie.  

Lara a călătorit din Turcia în România având asupra sa peste 125.000 USD în numerar, bani pe care intentiona să îi folosească pentru a cumpăra un apartament în Constanţa. Imediat după sosirea în România, ea a achiziţionat de la un magazin de profil o casă de bani pe care a amplasat-o în locuinţa sa din Constanţa.

În acest seif, ea şi-a pus banii în siguranţă. Aici pusese şi actele. Suma de 122.300 USD era legată cu hârtie de culoare albă, inscripţionată Denizbank. Lara mai avea un seif şi într-un apartament cu vedere la mare.

Din declaraţiile persoanelor audiate reiese că Lara obişnuia să  poarte în permanenţă asupra sa o sumă considerabilă  de bani, de aproximativ 2.000 – 3.000 euro, dar şi să cheltuiască sume chiar mai mari, cu ocazia ieşirilor în cluburi.

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa i-au condamnat la închisoare pe viaţă pe Gilberto Ghiunal Şaban şi George Davidescu.



 

Gilberto şi Lara Şaban
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite