Galerie foto / A sosit Cocoşatu` pe litoral, regele mititeilor din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cărbunii încinşi de nea Sandu sfârâie la capătul staţiunii Mamaia, în faţă la Caraiman. Un mititel cu pâine şi muştar costă trei lei. Nea' Sandu va rămâne toată vara pe litoral şi este sigur că va lua clienţii concurenţei.

Sfârâie grătarele la nea' Sandu, pe numele din buletin Alexandru Andrei (60 de ani), care a venit de la Bucureşti cu o echipă de zece ucenici. „Circulă o vorbă: «Toate drumurile din Bucureşti duc La Cocoşatu`!». Acum toate drumurile duc la Mamaia„, zâmbeşte grataragiul.

VEZI AICI CUM ARATĂ CEI MAI BUNI MITITEI

Citiţi şi:

Ce tatuaje putem admira pe litoral?

Turiştii fac baie în mare indiferent de vreme

Client, consilierul lui Bush

Localul La Cocoşatu` din Băneasa este vestit printre bucureşteni, iar dacă întrebi unde se mănâncă în Capitală cei mai buni mititei, răspunsul este invariabil: La Cocoşatu`. Patronul restaurantului, Ion Oiţă, s-a hotărât în premieră să îşi aducă mititeii pe litoral, aşa că nea Sandu, zis Cocoşatu`, şi-a mutat ustensilele la mare. Îl găseşti la capătul staţiunii Mamaia, în faţă la Caraiman.

Reţetă secretă

Mirosul de mititei îţi face poftă instantaneu. „Am venit să le arăt turiştilor gustul adevărat al mititeilor„, spune grataragiul făcând vânt de zor la cărbunii încinşi. Mititeii lui sunt făcuţi după o reţetă secretă a patronului Ion Oiţă. După gustul lor sunt înnebuniţi români indiferent de rang.

De 4 Iulie militarii americani au ieşit în Mamaia

„Când se întorc în ţară, oamenii trec de la aeroport pe la mine, prin Băneasa. Mănâncă şi au lacrimi în ochi, spun că le era dor de mititeii mei. Când pleacă din ţară, pe la casele lor prin străinătate, îmi cer să le pregătesc carne crudă de mititei. Îşi iau caserolele la ei şi îi gătesc acolo. De Sărbători am comenzi speciale, vor să aibă mititeii pe masă. Le trimit tuturor cu drag, am o mare satisfacţie, parcă le trimit o parte din sufletul meu„, spune nea Sandu.

Arta grătarului

Vorbeşte cu atâta patimă despre meseria lui, încât are lacrimi în ochi. „Mă simt cel mai fericit atunci când omul vine personal să-mi mulţumească după ce a servit masa„, mărturiseşte nea' Sandu, în timp ce învârte mititeii pe grătarul bine încins. Îi întoarce în permanenţă pe grătar, se apropie, adulmecă mirosul şi iar îi roteşte. Unge grătarul cu puţină slănină şi mai pune un rând de mititei, încercând să facă faţă cererilor.

Constanţa: Aquazorbing – bila care merge pe apă

„VIP-urile care vin la Băneasa, unde am restaurantul, sunt ca la ele acasă. Mi-am făcut mulţi prieteni, pe Florin Piersic, regretatul Gheorghe Dinică, Teodor Meleşcanu, Petre Roman. Acum doi ani, Petre Roman a venit cu un consilier al lui George W. Bush, care mi-a lăudat mititeii„, se mândreşte nea Sandu.

Acasă, musafir

Acasă la el găteşte soţia, dar când are poftă de un grătar, nimeni nu-i ia paletele din mână. „Locuiesc la bloc, dar nu mă dau în lături de la grătare. Vecinii nu m-au cunoscut timp de 20 de ani, pentru că plecam la muncă la 7.00 şi mă întorceam acasă la ora 23.00. Mă ştiau doar după renume„, spune maestrul Cocoşatu`.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite