FOTO Nora, femeia-amiral căreia Marina Română i-a dat onorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nora Tyson, viceamiral al Marinei Americane Sursă foto navy.ro
Nora Tyson, viceamiral al Marinei Americane Sursă foto navy.ro

Nora Tyson (57 ani) a comandat nave de asalt, a condus trupele marine la operaţiunile de salvare după uraganul Katrina şi şi-a servit ţara în războiul din Golful Persic, participând în teatrele de luptă din Irak şi Afganistan.

Nora Tyson este viceamiral al Marinei Americane (United States Navy) şi îndeplineşte funcţia de director al Centrului de Excelenţă pentru Operaţiuni Combinate Întrunite pe mare (CJOS COE).

În vârstă de 57 ani, Tyson se află în România pentru a vizita obiective importante din Forţele Navale Române, din Constanţa şi Bucureşti. Vizita înaltului oficial american durează şase zile, în perioada 20-25 februarie.

Nora Tyson a vizitat la Constanţa Comandamentul Flotei, submarinul Delfinul, Divizionul 146 Nave Minare de Minare, fregata Regele Ferdinand şi nava-şcoală Mircea. Mai-marii Marinei Române i-au dat astfel onorul femeii-amiral din Marina Americană.

Originară din Memphis - Tennessee, Tyson a comandat nave de asalt, a condus trupele marine la operaţiunile de salvare după uraganul Katrina şi şi-a servit ţara în războiul din Golful Persic, participând în teatrele de luptă din Irak şi Afganistan. Femeia-amiral locuieşte într-un orăşel din Virginia, Williamsburg, cu soţul ei şi îi place să joace golf.

„Vizita Norei Tyson contribuie la dezvoltarea relaţiilor din cadrul parteneriatului strategic româno-american şi la continuarea dezvoltării bunei cooperări şi a creşterii nivelului de încredere şi securitate în Marea Neagră“, au declarat partenerii români şi americani.

Tot luni a părăsit Marea Neagră şi distrugătorul american USS Cole. Vasul de război a patrulat zona „într-o misiune de promovare a păcii şi stabilităţii“, ca mesaj al NATO.

Militar american pe distrugătorul USS Cole Sursă foto navy.ro

Militar american pe distrugătorul USS Cole Sursă foto navy.ro

Vă mai recomandăm

VIDEO Militarilor americani de pe nava USS Cole li se pregăteşte o surpriză în România. Distrugătorul împlineşte marţi 20 ani de la lansarea la apă

Goeleta „Speranţa“, destin ca-n filme. Bătrânul marinar Marin Deboveanu, cel care a construit-o, dezvăluie secretele corabiei din „Toate pânzele sus!“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite