FOTO Aţi fost vreodată „Desculţ în parc“? Premieră pe scena din Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aplauze la premieră! FOTO Adrian Mergiani
Aplauze la premieră! FOTO Adrian Mergiani

Dacă acceptaţi provocarea, aşa cum a făcut eroul piesei, veţi petrece două ore de amuzament în compania actorilor constănţeni.

Teatrul de Stat Constanţa invită publicul la o premieră în seara de duminică, 3 februarie, de la ora 19, la sala Fantasio.

Comedia romantică „Desculţ în parc“ de Neil Simon este deja cunoscută datorită ecranizărilor (cu Jane Fonda şi Robert Redford) şi punerilor în scenă. Piesa scrisă la mijlocul anilor `60 a fost jucată pe Broadway cu un succes instantaneu.

Acum este timpul actorilor constănţeni să intre în pielea celebrelor personaje.

Florina Sfetculeţ (Corrie), Tani Ştefu (Paul), Nina Udrescu (mama lui Corrie), Liviu Manolache (Victor) şi Gelu Ciobanu (telefonistul) vă vor aduce zâmbetul şi buna dispoziţie.

La avanpremiera de sâmbătă, publicul a răsplătit cu aplauze îndelungi interpretarea actorilor. Iar ei s-au simţit datori să întoarcă spectatorilor mulţumirea sufletească, aruncând în sală flori desprinse din coşurile primite cadou.

Comedia romantică redă povestea unui cuplu proaspăt căsătorit, care intră îndrăgostit în viaţa de familie, dar se confruntă cu greutăţile şi cu rutina inerente.

Ce fac tinerii soţi pentru a-şi păstra vie pasiunea care i-a unit este o lecţie de viaţă pentru fiecare dintre noi.
„Este o fermecătoare comedie, cu personaje care încearcă în felul lor să demonstreze că viaţa trebuie trăită în prezent şi că a merge desculţ în iarbă este o clipă ce nu trebuie pierdută în viaţă“, o descrie secretarul literar Anaid Tavitian.

Teatrul se întoarce astfel la genul în care s-a specializat, după ultima premieră, din octombrie 2012, când a deschis stagiunea de toamnă cu drama „Năpasta“ de IL Caragiale.

Scenografia este semnată de Eugenia Tărăşescu Jianu. Regia aparţine lui Liviu Manolache.

De la premiera de mare succes de pe Broadway, comedia „Desculţ în parc“ de Neil Simon a fost ecranizată, tradusă şi jucată în întreaga lume, dobândind un loc de frunte în repertoriul teatrelor.

Filmul a fost apreciat de public datorită chimiei dintre două staruri de la Hollywood: Jane Fonda şi Robert Redford.

Pentru această piesă, autorul a fost nominalizat la Premiile Writer Guild of America pentru cel mai bun scriitor american de comedie. Neil Simon este scriitor de Premiul Pulitzer, distincţie care i-a fost decernată pentru drama Lost In Yonkers.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite