Experiență de neuitat în largul mării. Cât costă plimbarea cu velierul: „E ca un vis, auzi doar fășâitul apei”

0
Publicat:

Turiștii care ajung pe litoral trebuie să încerce, neapărat, o plimbare cu velierul în largul mării. Experiența este una de neuitat, dar și prețul e pe măsura aventurii. 500 de lei plătesc turiștii pentru o călătorie în larg.

O plimbare cu velierul în largul mării, experiență de vis FOTO arsvom
O plimbare cu velierul în largul mării, experiență de vis FOTO arsvom

Când nu e vreme de plajă, turiștii se pot bucura de o plimbare cu velierul în largul mării. Plimbarea pe valurile înspumate provoacă dependenţă, spun curajoşii care au trăit o astfel de experienţă.

Cei care doresc, pot petrece şi câteva zile în larg, pe un velier. "Să mergi cu vele e ca un vis, e ca şi cum ai închide ochii şi ai visa. Cu vele auzi doar fâşâitul apei, o muzică, dacă vrei sau nu, şi în rest te bucuri de mare şi de ce e în jur. E cu totul altceva, cine a mers vreodată în viaţa lui cu un velier ştie ce vorbesc", spune Adrian Pădineanu, skipper, pentru observatornews.ro

Îndrăgostit iremediabil de mare, Adrian a investit într-un velier, pentru a-i face și pe alții să trăiască experiențe unice în larg. Pe ambarcaţiune, clienţii găsesc tot ce au nevoie: "Un frigider care ia destulă bere. Un aragaz cu un cuptor care coace foarte bine. Face o plăcintă extraordinară. Şi o cafea bună se face".

Se poate înnopta pe barcă

Preţurile pentru o plimbare cu velierul sunt cuprinse între 200 şi 500 de lei de persoană, şi variază în funcţie de durată. Cei care aleg să înnoptează pe o astfel de ambarcaţiune pot să vadă un răsărit de poveste şi, dacă au noroc, chiar şi delfini. 

"Văd delfini, văd coasta Constanţei din larg, în funcţie de val mergem să vedem şi Casinoul, aer curat. E foarte frumos", spune Ionuţ Cristescu, organizator plimbări cu barca.  

 O ieşire de jumătate de oră costă 30 de lei, iar pentru 3 ore, cu plajă, baie în mare, dar şi party boat, turiştii scot din buzunare până la 2.000 de lei. 

În timpul plimbării se poate ajunge la Mangalia, la Limanu sau mai departe, Balcic, Nisipurile de Aur, Varna.  Sunt zeci de astfel de veliere pe care turiştii le pot închiria din portul Tomis. Preţurile pot varia, în funcţie de mărimea şi dotările navei. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite