Delfinii aduşi din Ucraina, pregătiţi să apară în spectacole la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delfinii din Ucraina Captură video
Delfinii din Ucraina Captură video

Delfinii aduşi din Ucraina şi cei doi aflaţi la Delfinariul din Constanţa sunt antrenaţi pentru a evolua împreună în spectacole.

Cei patru delfini din Ucraina, Veterok, Marucya, Maya şi Kiki, au ieşit din carantină şi au fost mutaţi în acelaşi bazin cu Nini şi Chen-Chen. 

În prezent, sunt în perioada de acomodare şi în câteva zile ar putea avea o reprezentaţie comună, a spus Iulian Călin, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, pentru News.ro.

„Sunt în proces de acomodare. Îi supraveghează continuu cu camere şi cu prezenţă fizică, un antrenor de la noi şi unul de la ucraineni. Deja lucrăm ca o echipă şi la nivel uman şi al mamiferelor marine şi sperăm ca în câteva zile să punem la punct o demonstraţie comună. Se fac paşi importanţi, dar trebuie totul armonizat pentru că sunt exerciţii diferite”, a afirmat directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. 

Cei patru delfini din Ucraina împreună cu Ni-Ni şi Chen-Chen vor avea la început câte două spectacole pe zi, urmând să se treacă apoi la trei reprezentanţii în cursul săptămânii şi la câte patru în zilele de sâmbătă şi duminică. Până la următoarele spectacole, Delfinariul este închis. 

Patru delfini (Veterok, Marucya, Maya şi Kiki) şi trei lei de mare (Mary, Zosya şi Alex) de la Delfinariul din Harkov (Ucraina) au fost aduşi la Delfinariul din Constanţa în luna mai. Solicitarea ucrainenilor a fost făcută încă de la începerea războiului, dar partea română a trebuit să primească toate avizele pentru ca mamiferele marine să poată ajunge la Constanţa. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Patru delfini şi trei lei de mare de la un delfinariu din Ucraina vor ajunge la Constanţa VIDEO

Noaptea Muzeelor. Ce puteţi vizita la Constanţa: spectacole cu delfini sau concerte de muzică clasică

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite