Cursul de prim-ajutor se reia la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân. Instructorii sunt voluntarii de la Crucea Roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cursuri de prim-ajutor sunt derulate începând de sâmbătă, 29 martie, ora 10.00, la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa.

Organizatori sunt Societatea Naţională de Cruce Roşie România - filiala Constanţa, Fundaţia Clubul părinţilor Plus D, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar şi Asociaţia de părinţi a Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân Constanţa.

Se reia astfel iniţiativa din iarna anului 2011, când clase întregi de elevi, împreună cu părinţii şi profesorii lor, s-au înscris la acest curs. Acţiunea s-a bucurat de aşa succes, încât s-a extins şi la alte unităţi şcolare, iar la cursuri au venit să participe şi persoane din afara mediului şcolar.

Cursul de prim-ajutor se desfăşoară în cadrul „Cafenelei prosănătate“.şi se adresează familiei din societatea românească, părinţi, profesori, elevi/tineri din învăţământul preuniversitar şi din comunitatea locală.

Cursul este susţinut de specialişti din cadrul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie România - filiala Constanţa şi se finalizează cu Certificat de absolvire.

„Viaţa unei persoane accidentate depinde, într-o mare măsură, de momentul acordării primului ajutor şi de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului. Dacă te-ai aflat vreodată în situaţia de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane, cu siguranţă ştii cât de important este un curs de prim-ajutor“, arată Adrian Topor, preşedintele Fundaţiei Clubul părinţilor Plus D din Constanţa şi vicepreşedinte executiv al Federaţiei Naţionale al Asociaţiei Părinţilor - Învăţământul Preuniversitar.

Cursul are o durată de 4 ore/zi (teorie şi practică), iar după absolvire veţi fi capabil să acordaţi prim-ajutor în caz de:
¤  pierderea cunoştinţei;
¤  stop cardio-respirator;
¤  hemoragii;
¤  luxaţii, entorse;
¤  arsuri (în caz de electrocutare sau insolaţie), înec.

Cursul este iniţiat de Societatea Naţională de Cruce Roşie România filiala Constanţa, Fundaţia Clubul părinţilor Plus D, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar şi Asociaţia de părinţi a Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân Constanţa.

Vă mai recomandăm

Cursuri de infirmieră prin Crucea Roşie, cu două diplome la absolvire. Una este recunoscută în străinătate

Cursuri de prim-ajutor pentru adventişti. Un grup de 60 constănţeni primesc diploma de salvator voluntar

Părinţii susţin elevii constănţeni în demersul de obţinere a subvenţiei pentru transport şi a cotei promise de 6% din PIB pentru Educaţie

Echipajul tulcean al Crucii Roşii, cel mai bun din sud-estul României

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite