Cum au comentat românii imaginea spectatorilor la Mondial în comunism, ajunsă virală pe Internet. „Vă amintiţi ce reportaje ne făcea Ţopescu după?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fotografie care produce mereu zâmbete este postată periodic pe internet, stârnind comentariile cunoscătorilor. Nostalgia produce, însă, comentarii diverse.

Microbiştii din toată lumea se bucură în aceste zile de sărbătoarea fotbalului de la Campionatul Mondial 2018 ce se desfăşoară în Rusia. Sportul-rege îşi joacă etapele pentru stabilirea celei mai bune echipe din lume, care va fi cunoscută la 15 iulie.

Ediţia nr. 21 a Mondialelor este urmărită de fani cu televizoarele date la maximum, atmosfera de pe stadion fiind prezentă în casele pasionaţilor de fotbal. În vremurile de altădată, în casele românilor, fotbalul de la Mondiale era prohibit, pentru că Televiziunea Română nu transmitea această competiţie.

Microbiştii mai ingenioşi meştereau antene artizanale care să „prindă“ bulgarii - vecinii comunişti cărora conducerea de partid şi de stat nu le interzisese această plăcere.

Cablurile erau vitale pentru receptarea semnalului, astfel că întotdeauna cineva trebuia să se sacrifice şi să urmărească meciul din poziţii incomode, pentru a avea cea mai bună vizionare posibilă. De cele mai multe ori se vedea „cu purici“, dar se vedea.

O fotografie care produce mereu zâmbete stârneşte comentariile cunoscătorilor.

„Da, aşa se putea vedea campionatul mondial de fotbal înainte de '89. Urcai pe un deal şi trebuia să ai un televizor sport care mergea la bateria maşinii şi o antenă înălţată pe un par. Antena era manevrată în permanenţă de 2-3 bărbaţi, pentru că dispărea semnalul de la bulgări. Urâte vremuri“, scrie Constantin Avătavului, un constănţean din Eforie, care a postat recent fotografia celebră deja, pe contul său de Facebook.

„Eu eram pe bloc! Vă amintiţi ce reportaje ne făcea CRISTIAN TOPESCU după?!!!!“ - Ion Gligor

„Acum nu mai ai deal că s a retrocedat şi şi-a făcut vilă unul, ăia din grup au emigrat sau au convingeri politice divergente, sunt multe posturi şi CM nu mai are niciun farmec“ - Alexandru Coman

„Că amărâţi eram: o Dacie, sicriu pe roţi, un tv de 2 palme, alb-negru, un apartament de 2 camere!! Acum nu ne mai ajung tv-urile de 1 metru diagonala, maşinile străine etc“ - Emilian Ordeanu

„Fotografia este făcută undeva în Pasul Rucăr-Bran şi aparţine domnului Lazar Dinu“ - Sebastian Petrişor

„De la Moieciu de Jos spre Fundata, la a doua parcare. În copilărie mergeam şi eu acolo“ - George Secăreanu

„Acuma avem şi semnal, şi televizoare, şi canapele, dar nu avem echipă“ - Cristina Florea

„Eu mergeam la releul din Păltiniş să văd Mexic ’86 (şi unii îl ridică în slăvi pe Ceauşescu) - Titi Cruciat 

„Vremuri bune... mai bine cum a fost... decât cum suntem acum“ - Vasile Costiniuc

„Din fericire, acele vremuri s-au dus şi să sperăm că duse vor rămâne pentru totdeauna“ - Cristian Gabriel

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Românii l-au vrut pe Hagi preşedinte, iar Maradona şi-a smuls părul din cap! 24 de ani de la cel mai bun meci din istoria naţionalei României

Dacă nici Brazilia, atunci cine?

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite