Crima din Saturn, comisă cu sânge rece. Mama Alinei: „Loredana ar merita pedeapsa pe viață Și-a bătut joc de Alina în fel și chip!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama Alinei Ciobanu, fata din Vaslui ucisă într-o cameră de hotel din Saturn de cea mai bună prietenă a sa, Loredana Atănăsoaie, a izbucnit în lacrimi în fața Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, unde a fost chemată la audieri.

Alina Ciobanu si Loredana  Atănăsoaie
Alina Ciobanu si Loredana Atănăsoaie

Petronela Săndulachi, mama Alinei Ciobanu, a venit la audieri marți, 17 octombrie 2023, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, împreună cu sora sa Paulina Săndulachi, cea care a crescut-o de fapt pe Alina. Femeia a cerut daune morale de 200.000 de euro de la Loredana, chiar dacă știe că nu are de unde primi banii aceștia. 

Mama o visează pe Alina și încearcă să îi consoleze pe frații ei, traumatizați după ce au văzut-o în coșciug, în rochie de mireasă și mai ales după ce au aflat că cea mai bună prietenă a omorât-o. 

„Copiii pe care-i îi mai am sunt toți afectați. Am visat-o... Ce a gândit Loredana să facă așa ceva, nu știu. Alina a ținut-o și în gazdă la Vaslui, cum a gândit să facă așa ceva. Ar merită pedeapsa pe viață”, a spus mama Alinei printre lacrimi. 

Mama spune că Loredana și-a bătut joc de fiica ei în fel și chip. Iar când Alina a vrut să plece acasă, să scape, a suprimat-o.  

„O lăsa pe Alina pe afară, își aducea bărbați în cameră să se culce cu ei, o bătea pe Alina, și-a bătut joc de ea. I-am spus să vină acasă, își făcuse bagajul să vină acasă și nu a vrut să o lase”, a afirmat mătușa Paulina Săndulachi. 

Avocatul familiei Alinei, Florin Răican din Mangalia, spune că Loredana este și a fost perfect conștienta de fapta sa. Consideră că tânăra de 18 ani a premeditat totul și vrea să ceară o pedeapsă mai aspră pentru criminală, mai ales că a ieșit raportul de expertiză legală psihiatrică și s-a stabilit că a avut discernământ.

Loredana a avut sânge rece și discernământ la fiecare moment al faptei: în cameră, în taxi, în parc. „Limita de pedeapsă pentru fapta sa de omor este 10-20 de ani, însă nu este un secret, noi vrem să cerem să schimbăm încadrarea în omor calificat, pentru care limitele de pedeapsă sunt de la 15 la 25 de ani”, a afirmat avocatul familiei.

El a confirmat că probabil daunele morale de 200 de mii de euro n-or să fie obținute niciodată de la Loredana. „Provine dintr-o familie obișnuită, probabil că nu vom putea lua aceste daune”, a mai declarat apărătorul. 

Crimă oribilă de care este învinuită Loredana a fost comisă în dată de 5 august 2023. Cele două prietene sunt din județul Vaslui și erau angajate pe postul de cameriste, la un hotel din stațiunea Saturn și locuiau în aceeași cameră.  

În seara de 5 august 2023, ele s-au luat la ceartă, în camera hotelului unde erau cazate. Agresoarea a pretins că i-a reproșat prietenei sale că își înșală iubitul și că e sătulă să îi acopere minciunile, în fața acestuia. Până la crimă, nu a mai fost decât un pas: fata de 18 ani și-a doborât victima în lovituri, apoi a pus mâna pe un cuțit și a ucis-o.

Ulterior a decis să scape de cadavrul prietenei sale. A îndesat-o pur și simplu într-un troler, a chemat un taxi, și a plecat spre parcul Tosca din Mangalia. Totul, inclusiv traseul mașinii de taximetrie, a fost surprins de camerele de supraveghere din Mangalia. Aceleași camere, ce sunt administrate de Primăria Mangalia, au surprins, la ora 4.30, momentul în care taximetrul parchează în dreptul parcului, iar șoferul de taxi, serviabil, o ajută pe față să descarce trolerul cu cadavrul, din portbagaj.

În imaginile de pe camerele Primăriei Mangalia este surprins și momentul în care tânăra suspectată de oribilă crimă târăște bagajul spre bancă. Deși purta un hanorac cu glugă trasă, oamenii legii și-au dat seama imediat, după modul în care mergea, că este vorba de o femeie. După ce și-a abandonat prietena în parc, sub o bancă, fata a plecat pe jos, căutând un loc unde să arunce geamantanul și cuțitul, probe ce au fost recuperate ulterior de polițiști, cu ajutorul ei. 

Trupul Alinei a fost descoperit, o oră mai târziu după ce a fost abandonat, de un pescar care trecea prin zonă. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite