Avocatul Loredanei, criminala din Mangalia: „Un om sănătos la cap nu poate să săvârșească o asemenea oroare”

0
Publicat:

Cel mai probabil, Cristian Ion, avocatul Loredanei, va cere instanței să ia în considerare problemele psihice ale tinerei pentru a obține o pedeapsă mai redusă pentru aceasta. Loredana a fost dusă astăzi la expertizare pentru a se stabili dacă a avut discernământ la momentul comiterii crimei.

Loredana FOTO arhivă Adevărul
Loredana FOTO arhivă Adevărul

Avocatul Cristian Ion, care o apără pe criminala de la Mangalia a mai precizat că „la acest moment, inculpata a fost examinată medico-legal din punct de vedere fizic, pentru a se constata și a se stabili dacă leziunile pe care le deține pe corp, mai exact pe mâini, pe față, pe spate, sunt ca urmare a agresiunii reciproce cu victima după ce a înjunghiat-o”.

Avocatul spune că se impune expertizarea psihiatrică a tinerei în urma crimei înfiorătoare pe care aceasta a comis-o.

„Să fie examinată din punct de vedere psihic, mai exact să se efectueze o expertiză psihiatrică, care să ateste dacă la momentul săvârșirii faptei inculpata avea suficient discernământ sau dacă avea vreo afecțiune preexistentă care să fi impulsionat și să fi condus la săvârșirea unei asemenea fapte de o gravitate deosebită. Cred că un om sănătos, care nu are afecțiuni preexistente, nu poate să săvârșească o asemenea oroare. Din acest motiv urmează să fie examinată din punct de vedere psihiatric”, spune Cristian Ion.

Avocat: „Și-a omorât cea mai bună prietenă. Numai la asta se gândește”

Zilele trecute, avocatul Loredanei spunea că, recent, adolescenta ar fi fost abuzată „într-o oarecare măsură”.

Avocatul Cristian Ion FOTO captură video Antonia Ispas
Avocatul Cristian Ion FOTO captură video Antonia Ispas

„Ceea ce a făcut se datorează mediului din care provine, un mediu nociv, lipsit de educație. De curând a fost, într-o oarecare măsură, abuzată. În acest sens, urmează să solicităm să se administreze probe, inclusiv să se realizeze o anchetă socială cu privire la persoana ei și la mediul din care provine, iar pe de altă parte să se efectueze o expertiză psihiatrică, care să ateste dacă a avut suficient discernământ la momentul săvârșirii faptei”, susține avocatul.

„Provine dintr-o familie în care au fost suficiente abuzuri astfel încât să i se pară mai mult sau mai puțin normal ceea ce s-a întâmplat. Regretă ce s-a întâmplat, numai la asta se gândește, și-a omorât cea mai bună prietenă și, dincolo de instanța de judecată, nu știe dacă va fie iertată vreodată de instanța supremă”, a mai spus Cristian Ion.

Apropiații Alinei au povestit că Loredana încheiase de curând o relație cu un băiat din Fâstâci, care o bătea. Se crede astfel că Loredana ar fi comis crima pe fondul tulburării psiho-emoționale.

Era obosită atât fizic, pentru că lucra șapte zile din șapte, dar și psihic, ca urmare a unor experiențe dureroase din punct de vedere emoțional.

Toate acestea, pe fondul unei educații lipsite de empatie, după cum declara prim-procurorul Gabriel Teliceanu,

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite