Copii şi tineri în straie de sărbătoare au colindat ieri la Cumpăna GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul Naţional de Datini şi Obiceiuri
Festivalul Naţional de Datini şi Obiceiuri

Sute de colindători au defilat sâmbătă pe străzile din Cumpăna prezentând tradiţiile specifice Sărbătorilor de iarnă. Le-au urat gazdelor sănătate şi belşug şi au primit în schimb mere şi nuci. A fost cea de-a IX-a ediţie a festivalului „După datina străbună“.

Au participat grupuri de colindători din Dobrogea, Bucovina, Moldova, Ardeal, Muntenia, care au prezentat obiceiuri ancestrale precum Capra, Moşoaiele, Ursul. Localnicii din Cumpăna au fost impresionaţi de costumele autentice ale colindătorilor.



Festivalul este organizat în fiecare an de Primăria Cumpăna şi Direcţia de Sport şi Tineret Constanţa. „Ne-am dorit ca Sărbătorile să fie întâmpinate cu un omagiu adus strămoşilor care ne-au învăţat să păstrăm aceste tradiţii. Este o datorie sacră să transmitem mai departe aceste obiceiuri, mai ales că pe noi toţi colindele ne fac mai buni, mai înţelegători unii cu ceilalţi“, a declarat primarul Mariana Gâju.

Au participat ansamblurile „Româncuţa“ şi „Muguraşii Cumpenei“, din comuna ce găzduieşte festivalul, „Moşoaiele“, din Luncaviţa – Tulcea, „Dor de la Humor“ din Gura Humorului – Suceava, „Şezătoarea“, din comuna Vânători – Neamţ, „Plăişorul“, din Sălişte – Alba, „Muguraşii Stăncuţei“, din Stăncuţa – Brăila, „Argeşelul“, din Boteni – Argeş, „Mugurelul“ şi „Florile Dobrogei“, din Cernavodă, şi „Floarea din grădină“, din comuna Grădina – Constanţa.

Marș pe străzile Cumpenei
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite