Constanţa: Turiştii, lăsaţi baltă de ministerul de resort/Vezi aici programul curselor spre Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La telefonul verde 0800 868 282, înfiinţat de Ministerul Turismului pentru călătorii afectaţi de restricţiile aeriene, nu răspunde nimeni.

Teoretic, operatorii care răspund la numărul ar trebui să ofere turiştilor străini informaţii despre unităţile de cazare care oferă reducere de 50%, cursele feroviare şi rutiere de transport.

În realitate, azi-dimineaţă turiştii au sunat în zadar. De la celălalt capăt al firului, robotul i-a anunţat că „numărul apelat nu răspunde“. „Nu ştim ce s-a întâmplat, în mod normal ar fi trebuit să răspundă operatorul“, a declarat Anuţa Iuga, de la Biroul de presă al Ministerului Turismului.

Agenţiile de turism nu au primit nicio listă cu unităţi hoteliere care au oferte de cazare avantajoase. Cristian Bărhălescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, regiunea Sud-Est, nu ştia de existenţa unor unităţi de acest fel. Nici Asociaţia Litoral Delta Dunării nu a primit o astfel de listă.

Alternativa: autocarul

Erupţia vulcanului din Islanda a impus cea mai mare restricţie aeriană din toate timpurile. Aproape 17.000 de zboruri au fost anulate sâmbătă în spaţiul aerian European.

Cursele de Bologna şi Pisa care ar fi trebuit să aterizeze şi să decoleze de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu au fost anulate ieri şi astăzi, iar în această seară este aşteptată să aterizeze, la ora 17.30, cursa de Timişoara.

Deocamdată, reprezentanţii aeroportului nu ştiu când va fi reluat traficul în condiţii normale. În tot acest timp, oamenii nevoiţi să plece urgent în Europa au apelat la cursele de transport rutier. Atlassib a suplimentat numărul de autocare care pleacă spre Italia, Spania, Franţa şi Germania. „Vom oferi locuri atât cât este nevoie“, a dat asigurări Daniel Micu, directorul firmei.

Curse suplimentare

Şi Eurolines a pus în circulaţie mai multe maşini.Compania a suplimentat cursele de autocar spre mai multe oraşe europene. Începând din această după-amiază, de la ora 17.00, vor pleca autocare către toate destinaţiile europene principale, printre care Budapesta, Viena, Salzburg, Munchen, Stuttgart, Paris, Strasbourg, Amsterdam, Luxembourg, Geneva, Zurich şi Londra. „Se vor lua aceleaşi măsuri şi pentru cursele spre România, având în vedere faptul că ne aşteptăm ca situaţia să rămână neschimbată cel puţin pentru zilele următoare, iar ulterior să existe probleme importante de capacitate ale curselor aeriene“, a declarat Anca Duşe, reprezentant al Eurolines România.

Călătorii care pleacă din Constanţa pot lua microbuzele către Capitală care pleacă din 30 în 30 de minute. „Încă mai avem locuri libere, pentru că am deschis toate destinaţiile pe care le operăm“, au dat asigurări reprezentaţii Eurolines.

Trenuri spre Europa

CFR Călători a suplimentat cu vagoane garniturile  de tren existente, in functie de cerere. reprezentanţii companiei au transmis că de la Bucureşti Nord există trenuri directe spre Budapesta şi Viena, de unde sunt disponibile legături către alte oraşe din Europa. De asemenea, spre cele 2 capitale europene, mai pleacă trenuri şi din: Timişoara Nord, Simeria, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov.
Orele de plecare /sosire ale trenurilor sunt următoarele:
dus
•    trenul Dacia, circulă pe relaţia Bucureşti Nord (plecare la ora 16.00) – Budapesta (plecare 06.00) – Viena (sosire la ora  08.58);
•    trenul Ister, circulă pe relaţia Bucureşti Nord (plecare la ora 19.10)  – Budapesta (sosire la ora 08.47);
•    trenul Criş, circulă pe relaţia Timişoara Nord (plecare la ora 06.54) – Budapesta (sosire la ora 10.47);
•    trenul Traianus circulă pe relaţia Timişoara Nord (plecare la ora 16.54)  – Budapesta Budapesta (sosire la ora 20.47);
•    trenul Zarand, circulă pe relaţia Simeria (plecare la ora 07.20) –  Budapesta (sosire la ora 12.47);
•    trenul Mureş, circulă pe relaţia Târgul Mureş  (plecare la ora 06.10) – Budapesta (sosire la ora 14.47);
•    trenul Transilvania, circulă pe relaţia Sibiu (plecare la ora 08.40 ) – Budapesta  (sosire la ora 16.47);
•     trenul Pannonia, circulă pe relaţia Braşov (plecare la ora 08.22) – Budapesta (sosire la ora 18.47);
 
 întors
•    trenul Dacia, circulă pe relaţia Viena (plecare ora 18.50) – Budapesta (plecare ora 23.13) – Bucureşti Nord (sosire ora 14.07);
•    trenul Ister, circulă pe relaţia Budapesta (plecare ora 19.13) – Bucureşti Nord (sosire ora 10.34).
•    trenul Criş, circulă pe relaţia Budapesta (plecare la ora 15.13) –Timişoara Nord (sosire la ora 21.03);
•    trenul Traianus, circulă pe relaţia Budapesta (plecare la ora 07.13)  – Timişoara Nord (sosire la ora 13.03);
•    trenul Zarand, circulă pe relaţia Budapesta (plecare la ora 17.13) –  Simeria (sosire la ora 00.28);
•    trenul Mureş, circulă pe relaţia Budapesta (plecare la ora 13.13) – Târgul Mureş (sosire la ora 23.42);
•    trenul Transilvania, circulă pe relaţia Budapesta (plecare la ora 11.13) –  Sibiu (sosire la ora 20.16);
•    trenul Pannonia, circulă pe relaţia Budapesta (plecare la ora 09.13) – Braşov (sosire la ora 21.17).

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite