China îşi trimite ambasadorul într-o comună din judeţul Constanţa. Speranţe pentru noi locuri de muncă la Cumpăna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Excelenţa Sa Huo Yuzhen, ambasadoarea Chinei în România, vine miercuri, 3 decembrie, în vizită la Cumpăna. Momentul marchează o lună de la semnarea acordului de înfrăţire între oraşul Zhuanghang din districtul Fengxian - Shanghai şi comuna Cumpăna, judeţul Constanţa.

O delegaţie oficială condusă de Excelenţa Sa Huo Yuzhen, ambasadoarea Republicii Populare Chineze în România vizitează Cumpăna, miercuri, 3 decembrie, de la ora 14.00. „Oaspeţii chinezi au fost impresionaţi de comuna Cumpăna, de realizările şi proiectele ce se derulează în prezent, fapt ce a determinat şi vizita doamnei ambasador în localitatea noastră“, spun gazdele.

Ambasadoarea va fi însoţită de Su Yanwen, consulul general al Republicii Populare Chineze la Constanţa, şi de prof.univ.dr. Aurel Papari, preşedintele filialei Constanţa a Asociaţiei Române de Prietenie cu China, iniţiatorul înfrăţirii dintre cele două localităţi.

Primul moment al vizitei delegaţiei oficiale în Cumpăna se va desfăşura la sediul Primăriei, unde Excelenţa Sa va putea parcurge cartea de onoare şi albumul de fotografii ce reprezintă principalele momente ale vizitei preşedintelui chinez Hua Guofeng din 1978 în comună.

Înalţii oaspeţi vor fi aşteptaţi în sala Căminului cultural pentru vizionarea unui spectacol artistic susţinut de ansamblurile de balet şi folclor din comunitate: ansamblul de balet Nicolae Spirescu, ansamblul de folclor Muguraşii Cumpenei şi ansamblul Kardelen, după care ambasadoarea va avea prilejul de a merge la o familie de gospodari din localitate.

Excelenţa Sa va viziona şi expoziţia de artă fotografică „Cultură şi civilizaţie în Shanghai“, expusă în sediul Primăriei Cumpăna. De asemenea, vor avea loc discuţii împreună cu reprezentanţii administraţiei publice locale privind oportunităţile viitoare de colaborare şi cooperare în domeniile economiei, comerţului, agriculturii, ştiinţei, tehnologiei, culturii, cercetării, educaţiei, sportului, turismului şi sănătăţii, în vederea prosperităţii comune şi a consolidării relaţiilor de prietenie.

„Dorim să discutăm concret cu oficialităţile din China pentru atragerea de investitori chinezi în comuna noastră, care să creeze locuri de muncă şi venituri proprii la bugetul local“, a declarat primarul Mariana Gâju.

În primăvara anului 2015, un schimb de experienţă va avea loc între elevii şi profesorii Liceului Tehnologic Nicolae Dumitrescu din Cumpăna şi cei ai unei instituţii de învăţământ similare din oraşul Zhuanghang, districtul Fengxian.

Vă mai recomandăm

FOTO Cumpăna vieţii din curtea bisericii. Cantina socială unde sunt hrăniţi copiii părintelui Soare

Primarii constănţeni iau partea edilului demisionar. Se pregăteşte revolta primarilor!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite