Ce au descoperit inspectorii OPC la Cora City Mall: produse stricate și nerespectarea regimului reducerilor de preț

0
Publicat:

Reprezentanții Comisariatului Județean pentru Portecția Consumatorilor Constanța au efectuat o acțiune de control la magazinul Cora, din incinta City Mall din Constanța.

Magazin Cora
Magazin Cora

Inspectorii OC au descoperit mai multe nereguli: comercializarea unor legume și fructe stricate, nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor  la raionul Gastro.

De asemenea, în magazin nu se respecta regimul reducerilor de preț pentru diferite produse alimentare, fapt ce constituie o practică comercială înșelatoare: difuzarea unor informații false, care pot induce în eroare consumatorul în raport cu principalele caracteristici ale produsului, cum ar fi: prețul sau modul de calcul al prețului ori existența unui avantaj specific prețului.

Pentru deficiențele constatate, comisarii CJPC Constanța au aplicat trei amenzi contravenționale în valoare totală de 60.000 lei și au dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a unor produse alimentare neconforme în valoare de peste 3.000 lei.

Totodată a fost propusă încetarea practicilor comerciale incorecte constatate de echipa de control.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite