Campionul Răzvan Florea: „Cred în România pentru că este țara mea. Vom ajunge și mai sus” VIDEO

0
0

Înainte de fenomenalul David Popovici și de redutabilul Robert Glință a fost Răzvan Florea, singurul român medaliat olimpic la înot masculin. Constănțeanul care trăiește și acum în orașul său a deschis o arenă de înot unde pregătește campioni.

Răzvan Florea FOTO: Călin Gavrilaș
Răzvan Florea FOTO: Călin Gavrilaș

Răzvan Florea (42 de ani) din Constanța este singurul medaliat olimpic din istoria înotului masculin românesc. A primit bronzul olimpic la Olimpiada de la Atena din 2004. Timp de 15 ani a fost campion național la înot, iar de zece ani se dedică antrenoratului. Cu banii câștigați din sport a construit un bazin de înot în Constanța unde antrenează zeci de copii și tineri. Iar rezultatele nu au întârziat să apară. 

Cursa lui Răzvan Florea

La vârsta de 20 de ani, înainte de prima sa Olimpiadă, Florea a fost curtat de universități din străinătate să rămână acolo, să studieze și să devină sportivul lor, dar a ales să înoate pentru România.

VIDEO Răzvan Florea: „Cred în România pentru că este țara în care m-am născut, am crescut, am fost educat și nu-mi rămâne decât să trăiesc în România și să sper ca lucrurile să fie din ce în ce mai bine și toată lumea să creadă că în această țară pentru că resursele sunt foarte mari și, cu siguranță, vom ajunge și mai sus”

Pentru Răzvan Florea, intonarea imnului național, atunci când ești pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, reprezintă rodul unei munci de ani. „Intonarea imnului este un sentiment unic, un sentiment de împlinire sufletească și profesională. Este maximum pe care-l poate atinge un sportiv”, mărturisește sportivul.

A ales să deschidă un Club de înot în orașul natal (Constanța), deși nu i-a fost ușor. După zece ani de antrenorat se poate lăuda cu mulți copii medaliați la competiții naționale și internaționale, cu trei tineri care acum sunt în loturile naționale ale României. Amintim aici de Patrick Dinu, băiatul care acum este campion mondial la juniori cu ștafeta masculină de 4x100 de metri liber, alături de David Popovici.

„Sunt copii deosebiți, care fac sacrificii, care se antrenează de dimineață de la ora 5.40, la 8.00 merg la școală, iar la prânz au al doilea antrenament”, spune campionul care acum crește alți campioni.

Răzvan Florea alături de Dinu Patrick FOTO: Atena Sport Club
Răzvan Florea alături de Dinu Patrick FOTO: Atena Sport Club

Răzvan Florea descrie înotul ca fiind unul dintre cele mai complexe sporturi pe care-l poți practica de la cele mai fragede vârste (3-5 ani). Acest sport se desfășoară într-un mediu acvatic, este altceva decât orice alt sport.

„Poate părea dificil, dar este foarte frumos, dezvoltă copiii fizic și psihic, îi educă. Înveți multe lucruri: disciplină, ordine, seriozitate. Îi pregătește pentru viața de adult. Înveți să-ți stăpânești emoțiile, să-ți atingi obiectivele, să evoluezi de la an la an”, spune campionul de la malul mării.

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite