BREXIT Cercetător român din Londra, despre votul pro-Brexit: „Sunt dezamăgit şi îngrijorat în acelaşi timp“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Mihăilă FOTO Arhivă personală
Claudiu Mihăilă FOTO Arhivă personală

Brexit. Un tânăr român cercetător în Marea Britanie este de părere că incertitudinea după votul pro-Brexit este ceea ce creează îngrijorare. Ceea ce l-a surprins a fost faptul că sunt cetăţeni UE naturalizaţi britanici care au votat pro-Brexit.

Claudiu Mihăilă, un tânăr din Iaşi, locuieşte în Marea Britanie de şase ani, iar în prezent este cercetător în domeniul inteligenţei artificiale în industria farmaceutică.

După aflarea rezultatului referendumului în care britanicii au votat pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană, spune că este dezamăgit şi îngrijorat în acelaşi timp: „Nu ştiu exact cum să reacţionez. Din păcate, nu există un plan clar cu ce trebuie să se întâmple în acest caz, iar această incertitudine este cea care creează îngrijorare“.

Surprinzător este că există cetăţeni UE naturalizaţi britanici care au votat pro-Brexit. Pentru un cuplu tânăr, această situaţie nu ajută la crearea unui plan de viitor. Tabăra favorabilă ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană a obţinut 51,9 % din sufragii după numărarea majorităţii voturilor din circumscripţii la referendumul istoric care a avut loc joi.

51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, arată rezultatele finale anunţate după încheierea numărătorii sufragiilor. Aproape 17 milioane de britanici au votat pentru Brexit, faţă de 15,7 milioane pentru UE.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite