Bărbat reţinut pentru corupere sexuală şi racolare de minori. Victimă i-a căzut o fată de 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva foto
Arhiva foto

Bărbatul de 49 de ani va ajunge în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. recomandările poliţiştilor în astfel de cazuri.

În urma cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de corupere sexuală şi racolare de minori, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa - Secţia 3 au identificat un bărbat, de 49 de ani, bănuit de comiterea faptei.

„În perioada noiembrie 2020 - august 2021, acesta ar fi abordat, pe reţelele de socializare, o minoră, de 14 ani, căreia i-ar fi solicitat, primind ulterior, mai multe imagini cu aceasta în ipostaze pornografice şi i-ar fi cerut să se întâlnească, în vederea întreţinerii de raporturi sexuale”, transmite IPJ Constanţa.

La data de 1 septembrie a.c., poliţiştii Secţiei 3, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Vrancea, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, pe raza judeţului Vrancea, la locuinţa bărbatului în cauză. 

În baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, iar în cursul zilei de astăzi urmează a fi prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Pentru a preîntâmpina astfel de fapte, poliţiştii vă recomandă: 

- Nu oferiţi informaţii personale celor pe care i-aţi întâlnit pe reţelele de socializare;

- Dacă doriţi să vă întâlniţi cu o persoană pe care aţi cunoscut-o pe internet, anunţaţi-vă părinţii anterior; oamenii pot fi foarte diferiţi de ceea ce au pretins că sunt pe internet şi astfel puteţi deveni victimă; 

- Evitaţi să postaţi fotografii care vă surprind în ipostaze indecente; acestea sunt personale şi nu trebuie să ajungă la oricine; ele pot fi folosite, mai devreme sau mai târziu, pentru a vă face rău;

- Dacă cineva vă face să vă simţiţi inconfortabil pe internet, puteţi oricând să renunţaţi la comunicarea cu acea persoană. 

Recomandări pentru părinţi:

- Supravegheaţi activitatea copilului dumneavoastră pe reţelele de socializare;

- Instalaţi instrumente de filtrare a accesului la internet, ca măsuri suplimentare de supraveghere; 

- Încurajaţi-vă copilul să vă spună dacă cineva din mediul online îl face să se simtă inconfortabil, ori îi provoacă teamă;

- Învăţaţi-vă copilul ce înseamnă autoprotecţia pe internet;

- Încurajaţi-vă copilul să aibă un comportament responsabil, cuviincios, inclusiv pe reţelele de socializare. 

Citeşte şi: 

Reacţiile politicienilor din Constanţa la revocarea lui Stelian Ion. „Dacă nu mai eşti ministrul Justiţiei, hai, tată, acasă“

Ce te aşteaptă la graniţa cu Bulgaria, în Vama Veche. A doua zi de restricţii impuse de ţara vecină

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite