Avatar Photo Magazine, prima revistă printată de fotografie lansată în ultimii 10 ani în România FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Avatar Photo Magazine
Sursa Avatar Photo Magazine

Avatar Photo Magazine, revistă de fotografie şi educaţie vizuală, a fost lansată la Constanţa. Este prima revistă printată de fotografie lansată în ultimii 10 ani în România.

Lansarea revistei de fotografie şi educaţie vizuală Avatar Photo Magazine a avut loc miercuri, 26 ianuarie 2022, la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ din Constanţa.

Prima revistă printată de fotografie lansată în ultimii 10 ani în România, Avatar Photo Magazine prezintă o serie de interviuri cu fotografi care au excelat în domeniile lor, precum şi articole şi rubrici care pun accentul pe latura emoţională, mai mult decât pe cea tehnică, care prezintă fotografia ca formă de comunicare, dar şi de introspecţie, ca terapie pentru suflet sau evadare din cotidian. 

GALERIE FOTO LANSAREA AVATAR PHOTO MAGAZINE, PRIMA REVISTĂ PRINTATĂ DE FOTOGRAFIE

„Ştiu că ideea unei reviste printate în 2022 este o nebunie, dar e o nebunie frumoasă, pe care mi-o asum. Încerc să adun în jurul meu oameni faini şi pasionaţi, oameni care respectă fotografia în adevăratul sens al cuvântului şi sunt convins că vom reuşi. 

Trebuie să fii rupt de realitate să te gândeşti la o revistă printată ca la un business... 

Eu îl văd mai degrabă ca un instrument de educaţie vizuală foarte util într-un moment în care suntem bombardaţi cu multă informaţie de o calitate îndoielnică, în mediul online“, a declarat Alin Panaite, redactorul-şef al publicaţiei, cunoscut fotograf din Constanţa, fondatorul Avatar Studio.

În cadrul evenimentului de lansare a avut loc şi o expoziţie intitulată „Terapie prin fotografie“, în care au fost prezentate lucrări ale unor oameni pentru care fotografia a însemnat mai mult decât un job sau o metodă de a obţine aprecieri pe reţelele de socializare.

„Sunt persoane cărora fotografia le-a schimbat viaţa, într-un fel sau altul, şi demonstrează astfel că nu trebuie să fii fotograf profesionist pentru a putea vedea lucrurile dintr-o perspectivă aparte“, arată Panaite.

Fotografiile din expoziţie se regăsesc şi în primul număr al publicaţiei lansate aseară. 

Revista Avatar Photo Magazine va avea apariţie periodică, iar momentan poate fi comandată doar online, urmând a fi disponibilă şi în magazinele de distribuţie a presei. 

Vă mai recomandăm: 

FOTO Idee de business în domeniul fericirii: ziar nou pe piaţa din România, distribuit la cele mai frumoase evenimente 

Fotografie intimă de trup şi suflet. Patru artişti premiaţi îşi expun creaţiile în premieră, împreună, dar separat

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite