Atenţionare de polei pe drumurile din Dobrogea. Vor fi precipaţii mixte în toată regiunea

0
0

Pe drumurile naţionale şi europene din Dobrogea există riscul producerii poleiului. CNADNR acţionează preventiv răspândind materiale antiderapante.

Administraţia Naţională de Meteorologie prognozează precipitaţii mixte ce vor favoriza depunerea de polei în intervalul 04.01.2015, ora 16.00 – 05.01.2015, ora 20.00, pentru regiunea Dobrogea. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România acţionează preventiv răspândind materiale antiderapante.

„Atenţionăm participanţii la traficul rutier asupra faptului că, din cauza precipitaţiilor mixte şi a temperaturilor scazute, poate apărea fenomenul de spălare a materialelor antiderapante răspândite pe partea carosabilă a drumurilor naţionale şi a sectoarelor de autostrăzi, în aceste zone existând posibilitatea ca pe anumite sectoare să alterneze suprafeţe lunecoase cu suprafeţe umede.

O altă măsură  de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de fenomenele meteo menţionate mai sus, se referă la monitorizarea modului în care îşi desfăşoară activitatea firmele angajate de CNADNR SA pentru  întreţinerea pe timp de iarnă a reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi“, se arată într-un comunicat de presă al CNADNR.

CNADNR SA recomandă tuturor participanţilor la trafic să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant şi lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să folosească cât mai mult frâna de motor şi să evite depăşirile acolo unde nu există suficient spaţiu şi suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiţii de maximă siguranţă.

Participanţii la trafic trebuie să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360.

Participanţii la trafic pot obţine informaţii despre starea reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe pagina de web a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA www.cnadnr.ro.

Vă mai recomandăm:

Autostrada Soarelui a fost închisă din cauza viscolului
 

UPDATE O camionetă care a derapat a blocat drumul între Tulcea şi Murighiol. Alte trei camionete au ajuns în şanţ

Viscol puternic la Tulcea. Meteorologii au emis Cod portocaliu de vreme rea

Cod roşu de ninsoare şi vânt în 3 judeţe. Jumătate de ţară, sub Cod portocaliu şi galben. Lista drumurilor blocate

 
 
 
 

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite